Istra 1961 vs. Hajduk

Utakmica u Puli kvalifikacijska za trenera Hajduka, na Aldo Drosini je prošle sezone pao Hari Vukas

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Na Poljudu vjeruju da imaju kadar koji može nakon dugog čekanja vratiti naslov prvaka u klupske vitrine, međutim vrlo dvojbeno je imaju li i trenera koji je dorastao tom zadatku



SPLIT Na presici uoči nedjeljnog dvoboja s Istrom 1961 na stadionu Aldo Drosina trener Hajduka Jens Gustafsson na novinarsko pitanje kako je zadovoljan odrađenim ljetnim prijelaznim rokom, kazao je sljedeće:


– Predsjednik i sportski direktor su napravili jako dobar posao kako bi se do kraja prvenstva borili za titulu prvaka. Napraviti ćemo sve kako bi pobijedili u svakoj utakmici. Moramo i dalje rasti kao momčad. Ima dosta novih igrača… – kazao je Šveđanin na klupi Hajduka.


I doista, prvi čovjek kluba Jakobušić i sportski direktor Nikoličius, u ljetnom prijelaznom roku doveli su čak 13 igrača. Neki su svrstani u rubriku novajlije, drugi su pak vraćeni sa posudbe iz drugih klubova, dok  treću skupinu čine igrači koji su stigli na posudbu. Postoji i skupina igrača koji su već nosili bijeli dres, ali nisu dobili pravu priliku, pa su se okolnim putevima vratili u Hajduk poput Eleza i Vukovića.




Na Poljudu vjeruju da imaju kadar koji može nakon dugog čekanja vratiti naslov prvaka u klupske vitrine, međutim vrlo dvojbeno je imaju li i trenera koji je dorastao tom zadatku. Dojam je da Gustafsson u sebi nema karakter trenera pobjednika. U nešto malo manje od dva mjeseca od početka sezone izgubio je dva domaća derbija i to kod kuće pred svojim navijačima od Osijeka i Rijeke. Ispao je i od kazahstanog Tobola.
Preživio je na klupi samo zahvaljujući sportskom direktoru Nikoličiusu. Njegov odabir za trenera Hajduka bilo je veliko iznenađenje za navijače. U ovom trenutku on se doima najslabijom karikom Hajduka u možebitnoj borbi za prvaka. Čini se da je to i shvatio Nikoličius koji je najavio da neće više trpjeti slabe igre i poraze momčadi. Stoga je svaka naredna utakmica za Gustafssona – kvalifikacijska.


Prva naredna je u Puli protiv neugodnog domaćina. Minule sezone Puljani su na svojem travnjaku slavili u srazu s Splićanima, taj poraz stajao je tadašnjeg trenera Harija Vukasa otkaza. Dogodio se samo dan nakon ustoličenja Lukše Jakobušića za predsjednika Hajduka. Moguće je da će se povijesti ponoviti. Od Pule do Pule mogao bi biti radni naslov, ali ne samo za predsjednika nego za svih u klubu od Gustafssona, Nikoličiusa pa do igrača.


Inače, Šveđanin je odlučio da na vrata ponovno stane oporavljeni Kalinić. Posavca je odlučio vratitit na klupu za pričuve iako je više nego dobro odradio svoj posao na utakmica na kojima je branio.