Dinamo vs. Hajduk

Utakmica protiv Dinama veliki je test za Tramezzanija, Nikoličiusa i Jakobušića, ali i cijeli klub

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Ovo su dvoboji gdje treneri, igrači pokazuju i dokazuju svoje vrijednost



SPLIT Pobjeda Hajduka na otvaranju drugog dijela prvenstva protiv Šibenika na Šubićevcu unijela je malo samopouzdanja u svlačionicu. Posebna je ova pobjeda bila važna za dvojicu glavnih ljudi struke, sportskog direktora Nikoličiusa, te trenera Tramezzanija. Navijači od njih očekuju bolji Hajduk na svim razinama, posebice onaj koji je vezan uz rad i djelovanje na travnjaku.


Danas se na maksimirskom travnjaku igra najveći hrvatski derbi, Dinamo je domaćin Hajduk u zaostaloj utakmici prvog dijela sezone. To su dvoboji gdje treneri, igrači pokazuju i dokazuju svoje vrijednost. Ovaj derbi je veliki ispit za predsjednika Jakobušića, sportskog direkora Nikoličiusa i trenera Tramezzanija. Oni su dovedeni da svojim znanjem, idejama i kreativnošću vrate u što kraćem vremenskom roku klub na staze uspjeha. Pojedinci su svojim krivim potezima devastirali klub koji za manje od mjesec dana slavi 110-godina postojanja. Dvoboj sa Šibenikom ipak spada u kategoriju sraz s “malim klubovima”. Ogled s Dinamom je nešto posebno, rivalitet je to koji traje godinama. Navijači će oprostiti svojim ljubimcima poraz od svake druge momčadi osim od Dinama.


Modri su favoriti u tu nema dvojbe. No, na ovakim utakmica ne pobjeđuje uvijek favorit. Na čemu bijeli mogu graditi svoje nade u uspjeh? Talijanski stručnjak je već na svojem debiju na klupi pokazao što traži od momčadi i svakog pojedinca kojem je pružio priliku. Ponajprije tu dominira poznato talijansko promišljanje: “najvažnije je neprimiti gol”. Stoga na maksimirskom travnjaku možemo očekivati zatvoreni Hajduk koji će strpljivo čekati na svoju priliku. Najveći hrvatski derbi je utakmica koja se ne igra svaki dan i zato je igrači trebaju iskoristiti na najbolji mogući način. Ovo su dvoboji na kojima Teklić, Todorović… i društvo trebaju pokazati da posjeduju kvalitetu za igranje u Hajduku. Sraz s Dinamom veliki je test za cijeli klub!