Trenerski putevi

Uspjesi Stjepana Ostojića i Danila Butorovića veliko su priznanje za zapostavljenu riječku nogometnu struku

Ivan Volarić

Ostojiću i Butoroviću zajedničko je da se u njihove trenerske mogućnosti više vjeruje u klubovima Serie A ili Premier ligi nego u Prvoj HNL i rodnom gradu



RIJEKA Istoga dana dva riječka nogometna stručnjaka ostvarila su veliki uspjeh. Danilo Butovorić je prošle srijede kao član stožera Slaven Bilića uveo WBA u Premier ligu, a Stjepan Ostojić je kao član stožera Ivana Jurića izborio novi ugovor na klupi Verone. Butorović će postati prvi riječki stručnjak koji će raditi u najelitnijem rangu engleskoga nogometa, Ostojić godinama već uspješno surađuje s Jurićem u raznim klubovima Serie A. Verona je neočekivano lako izborila ostanak odigravši nekoliko zapaženih partija protiv najboljih talijanskih klubova, WBA je na kraju ipak uspješno priveo kraju maratonsku utrku za plasmanom u viši rang.


Stjepanu Ostojiću i Danilu Butoroviću je zajedničko što su svojevremeno radili u HNK Rijeci i klubu iz rodnoga grada pokušali realizirati svoj stručni potencijal. Ostojić je u nekoliko mandata bio pomoćni trener u stožerima trenera prve momčadi Rijeke, čak je vodio jednu utakmicu samostalno u funkciji v. d. trenera. Posljednji put je asistirao Draganu Skočiću, prvom treneru koji je doveden na Kantridu u eri Gabrielea Volpija, odnosno Damira Miškovića. Ostojić je nakon te epizode otišao u Pomorac pa se okrenuo inozemstvu.


Danilo Butorović svojedobno je bio trener u omladinskom pogonu Rijeke. Stradao je u jednoj od brojnih čistki u tom dijelu kluba. Skrasio se na Krimeji gdje je skrenuo pozornost na svoj trenerski potencijal koji se očito dobro razvija pod Bilićevom paskom.




Uspjesi Ostojića i Butorovića veliko su priznanje za zapostavljenu riječku nogometnu struku. Ispada da se u njihove trenerske mogućnosti više vjeruje u klubovima Serie A i Premier lige nego u Prvoj HNL i rodnom gradu…