Tužna vijest

Umro je Zlatko Cico Kranjčar, legendarni hrvatski nogometaš i trener

Portal Novi list, Hina

Reuters

Reuters

Prema prvim informacijama, Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur



U Zagrebu je u ponedjeljak u 65. godini života nakon dugotrajne borbe s bolešćupreminuo Zlatko Cico Kranjčar, bivši nogometaš Dinama i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.


Prema prvim informacijama, Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur.


Nogometnu karijeru Kranjčar je započeo u Dinamu već sa 10 godina, a u voljenom klubu je kao igrač igrao sve do 1983. godine. U prvoj momčadi Plavih nastupio je prvi put 1974. godine i to u derbiju protiv Hajduka. Ukupno je odigrao 261 utakmicu u prvenstvu, 28 u kupu te 18 u europskim kupovima za Dinamo. U prvenstvu je postigao 98 golova, a s Dinamom je 1982. godine osvojio naslov prvaka Jugoslavije. Karijeru je nastavio od 1984. u bečkom Rapidu, a potom je igrao u Sankt Pöltenu i SV Wienerfeldu.




Imao je i bogatu trenersku karijeru kao trener “Dinama” i brojnih europskih klubova, a od 19. kolovoza 2004. do 15. srpnja 2006. bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Od 2002. do 2003. godine radio je kao trener NK Rijeke.


Zlatko Kranjčar bio je dobitnik Državne nagrade za šport “Franjo Bučar” 2005. godine. Nakon Miroslava Ćire Blaževića, s četiri osvojena trofeja u dva trenerska mandata u Maksimiru, treći je najtrofejniji trener u povijesti GNK Dinamo.