Mali zeleni

Umro Diego Armando Maradona

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Nogometna legenda, čarobnjak i bivši najbolji igrač svijeta, a mnogi će reći i u povijesti, doživio je srčani udar u svom domu samo dva tjedna nakon što je napustio bolnicu, gdje mu je operiran ugrušak u mozgu



Diego Armando Maradona umro je u 60. godini od srčanog zastoja, javljaju svjetski mediji.


Nogometna legenda, čarobnjak i bivši najbolji igrač svijeta, a mnogi će reći i u povijesti, doživio je srčani udar u svom domu samo dva tjedna nakon što je napustio bolnicu, gdje mu je operiran ugrušak u mozgu.


Maradona, kojeg se smatra jednim od najvećih nogometaša svih vremena, pomogao je Argentini da osvoji Svjetsko prvenstvo 1986. godine, što je bio jedan od vrhunaca njegove slavne karijere.




Tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell’s Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.


Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.


Vijest o Maradoninoj smrti prvi je objavio argentinski Clarin, a ubrzo su iz cijelog svijeta počeli pristizati izrazi sućuti i počasti čuvenom “Malom zelenom”.


Maradona je, rekosmo, prije nekoliko tjedana hospitaliziran zbog krvarenja na mozgu, te je podvrgnut operativnom zahvatu.


Činilo se da se dobro oporavlja, pušten je na kućnu njegu, no stanje mu se pogoršalo pa je ponovo završio u bolnici u Tigreu. Međutim, onda su se pojavili kobni problemi sa srcem.