Navijačko nasilje

Uhićeno 12 navijača koji su sudjelovali u incidentima u kojima je stradao Dominik Livaković

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Reagirao je i čelni čovjek FIFA-e



ISTANBUL  Dvanaest je osoba uhićeno nakon nasilja koje je izbilo u nedjelju poslije utakmice turskog nogometnog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahçea na sjeveru zemlje, objavio je u ponedjeljak turski ministar unutarnjih poslova.


“Uhićeno je 12 osoba identificiranih kao uključene u incidente koji su se dogodili nakon utakmice Trabzonspor-Fenerbahçe”, rekao je Ali Yerlikaya.


Mnoštvo navijača upalo je u nedjelju navečer na teren stadiona Trabzonspora nakon zvižduka suca kojim je označen kraj utakmice koju je njihova momčad izgubila (2-3), dok su igrači istanbulskog  Fenerbahçea slavili pobjedu.




Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te vratara Fenerbahçea Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.


“Apsolutno neprihvatljivo nasilje kojemu nema mjesta u našem sportu, na terenu ili izvan njega”, reagirao je šef FIFA-e Gianni Infantino na Instagramu u ponedjeljak.


“Svi igrači moraju biti sigurni kako bi se bavili ovim sportom bilo gdje u svijetu”, nastavio je “pozivajući nadležne vlasti da osiguraju da se to poštuje na svim razinama i da odgovorni za događaje koji su šokirali ljude u Trabzonu odgovaraju za svoja djela”.


Osim navijača koji su upali na teren, uhićeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je turski ministar.


Osuđujući “neprihvatljive” događaje, Turski nogometni savez (TFF) objavio je u nedjelju da će “odgovornima za te incidente biti izrečene kaznene sankcije”.