Ususret EURO-u

UEFA ukinula ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona, donesena odluka i o pet zamjena na EURO-u

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pravilo o pet zamjena uvedeno je kao privremena mjera zbog poteškoća s kojima su momčad suočene tijekom pandemije koronavirusa



NYON UEFA je u srijedu odlučila ukinuti ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona što je odlučeno u listopadu prošle godine, ostavljajući lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima, posebice s obzirom da se približava Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održari u 12 europskih gradova.


“S obzirom da se svaki od 55 saveza članova UEFA-e na svoj način suočava s pandemijom, takvo ograničenje više nije potrebno”, pojašnjava svoju odluku UEFA.


Osim toga, UEFA je danas objavila i kako će reprezentacijama na Europskom nogometnom prvenstvu koje se održava od 11. lipnja do 11. srpnja biti dopušteno da na utakmici izvedu svaka po pet zamjena.




Pravilo o pet zamjena uvedeno je kao privremena mjera zbog poteškoća s kojima su momčad suočene tijekom pandemije koronavirusa i trenutačno je na snazi u utakmicama između europskih klubova te na kvalifikcijskim utakmicama za SP 2022. u Europi.


“Kako razlozi za pravilo o pet zamjena ostaju valjani, a s obzirom na to da se to pravilo već provodi na kvalifikacijskim utakmicama za SP koje traju od ožujka 2021. do ožujka 2022., odlučeno je da se dopuna proširi na UEFA-in EURO 2020. u lipnju i srpnju 2021. ove godine te na finale UEFA-ine Lige nacija u listopadu 2021. i razigravanje za ispadanje iz UEFA-ine Lige nacija u ožujku 2022.”, stoji u priopćenju UEFA-e.