Odluka idući tjedan

UEFA sazvala video konferenciju, na dnevnom redu će biti završnica Lige prvaka i Europske lige

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Finale Lige prvaka prvotno se trebalo igrati u Istanbulu, a finale Europske Lige u Gdansku, no prošli je mjesec UEFA objavila da se trenutačno razmatra "niz opcija" za oba natjecanja



NYON  UEFA će sljedeći tjedan donijeti odluku o tome kako će završiti ovosezonska Liga prvaka i Europska liga koje su prekinute u ožujku zbog pandemije koronavirusa.


Kako stoji u UEFA-inom priopćenju objavljenom u četvrtak, njen izvršni odbor će održati video-konferenciju 17. lipnja na kojoj će na dnevnom redu biti “osmina finala i daljnje faze”  za oba natjecanja.


Finale Lige prvaka prvotno se trebalo igrati u Istanbulu, a finale Europske Lige u Gdansku, no prošli je mjesec UEFA objavila da se trenutačno razmatra “niz opcija” za oba natjecanja.




To bi moglo uključivati igranje preostalih faza natjecanja  na jednom mjestu i skraćivanje četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu umjesto dvije kako se inače igra.


Na video-konferenciji 17. lipnja također će se razgovarati i o gradovima domaćinima Eura 2020. koje je odgođeno za ljeto 2021.


Još se trebaju odigrati uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, dok su Atletico Madrid, PSG, Atalanta i RB Leipzig već osigurali mjesto u četvrtfinalu.


Što se tiče Europske lige, dva para moraju odigrati i prvu i uzvratnu utakmicu te se moraju igrati sve uzvratne utakmice za ostale parove.


Gradonačelnik Madrida je u utorak izjavio kako španjolski glavni grad pregovara da bude domaćin fiala Lige prvaka ako Istanbul odustane.


Na video-konferenciji 17. lipnja također će se razgovarati i o gradovima domaćinima Eura 2020. koje je odgođeno za ljeto 2021., kao i datumi za utakmice doigravanja koje su se trebale igrati u ožujku. Euro 2020. okupit će 24 reprezentacije koje će utakmice igrati u 12 različitih gradova diljem Europe.