EURO 2021.

UEFA: Nakon oživljavanja danski reprezentativac Christian Eriksen u stabilnom stanju, utakmica se nastavila u 20.30 sati

Hina, Portal Novilist.hr

Christian Eriksen / Reuters

Christian Eriksen / Reuters

Danski nogometni savez također je objavio da je Eriksen budan i stabilan. Prema prvim informacijama Eriksen je u svjesnom stanju iznijet sa terena, a britanski mediji tvrde da je fotoreporter Reutersa snimio kako Eriksen podiže ruku u trenutku kada su ga na nosilima iznosili sa terena



Nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) nalazi se u “stabilnom stanju” nakon što je kolabirao na terenu na utakmici EURA Danska – Finska.


Danski nogometni savez također je objavio da je Eriksen budan i stabilan. Utakmica će se nastaviti u 20.30 sati, službeno je objavljeno. Prvo će se odigrati preostale četiri minute prvog poluvremena, a zatim nakon pet minuta pauze i preostalih 45 minuta.


Prema prvim informacijama Eriksen je u svjesnom stanju iznijet sa terena, a britanski mediji tvrde da je fotoreporter Reutersa snimio kako Eriksen podiže ruku u trenutku kada su ga na nosilima iznosili sa terena.


Reuters

Reuters




U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u Eriksen se srušio na teren, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem.


Suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe.Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.Danski i finski reprezentativi i gledatelji na stadionu su ostali u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.


Na velikim međunarodnim natjecanjima sličan slučaj se dogodio na Kupu konfederacija 2003. godineu Lyonu kada se na teren srušio kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe tijekom polufinala protiv Kolumbije. Foe je preminuo, a obdukcijom je ustanovljeno da je patio od srčane mane.


Christian Eriksen prije kolapsa / Reuters

Christian Eriksen prije kolapsa / Reuters