Loša vijest za modre

UEFA kaznila Nenada Bjelicu s jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi

Hina

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Bjelica tako neće biti na klupi Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice u Maksimiru 7. ožujka.ZAGREB Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica kažnjen je od UEFE s jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe zbog isključenja u uzvratnom dvoboju Europske lige protiv Viktorije Plzenj (3:0) u Zagrebu, stoji na službenoj stranici GNK Dinama.


Bjelica je isključen krajem prvog poluvremena kada je tražio aut, a potom povukao desnog braniča gostiju Milana Havela kod kojeg je bila lopta. Rumunjski sudac mu je dao crveni karton, a UEFA ga je kaznila s jednom utakmicom suspenzije.


Bjelica tako neće biti na klupi Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice u Maksimiru 7. ožujka.
Isto tijelo donijelo je odluku o kažnjavanju Dinama financijskom kaznom u ukupnom iznosu od 63 tisuće eura.


Od toga se 30 tisuća eura odnosi na utakmicu u kojoj je GNK Dinamo bio domaćin Anderlechtu i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak stadiona Maksimir, dok je 33 tisuće eura kazna zbog paljenja baklji, bacanja istih u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen.


Ukupno je GNK Dinamo u ovoj sezoni platio 234 tisuće eura eura kazni u europskim natjecanjima.