Liga prvaka

UEFA je odredila suce nastavka utakmice u Parizu, osjetljivu zadaću dobili su Nizozemci i Poljaci

Hina

Danny Makkelie i Neymar/Foto REUTERS

Danny Makkelie i Neymar/Foto REUTERS

Glavni sudac bit će Nizozemac Danny MakkelieNYON UEFA je u srijedu objavila da će Nizozemac Danny Makkelie suditi utakmicu Lige prvaka između PSG i Basaksehira koja će se nastaviti danas u 18,55 sati nakon što je prekinuta u utorak jer je četvrti sudac rasisitički vrijeđao pomoćnog trenera turskog kluba.


UEFA je još u utorak, pod povećanim pritiskom zbog sudaca, najavila njihovu promjenu, što je nešto što se do sada nije dogodilo.


Igrači su odlučili napustiti teren u 14. minuti susreta u znak prosvjeda protiv četvrtog suca Rumunja Sebastiana Coltescua.
On je pomoćnog trenera Basaksheira Pierrea Achillea Weboa nazvao  “negru” (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudac isključio Kamerunca zbog prigovora.


Nakon nekoliko minuta razgovora između igrača i članova stožera oba kluba bilo je jasno da se utakmica ne može nastaviti s Coltescuom.


“Ne možemo igrati s takvim sucem”, izjavilo je Kylian Mbappé, zvijezda PSG-a.


Sinoć kasno UEFA je službeno odlučila da 37-godišnji Makkiele, koji je do sada sudio na 26 utakmica Lige prvaka, a među njima i susret između PSG-a i RB Leipziga 24. studenog (1-0), sudi nastavak prekinute utakmice.


Pomoćni sudci će biti Nizozemac Mario Diks i Poljak Marcin Boniek, a njegov sunarodnjak Bartosz Frankowski će obnašati dužnost četvrtog suca.


Suci u VAR sobi Talijani Marco di Bello i Maurizio Mariani nisu promijenjeni.