Događa se...

UEFA ispravila pogrešku u objavljenim podskupinama ždrijeba trećeg pretkola Konferencijske lige

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema očekivanjima sva tri hrvatska predstavnika ostala su u istom statusu



RIJEKA Kao što se i pretpostavilo UEFA je ispravila pogrešku napravljenu kod objave podskupina ždrijeba trećeg pretkola Konferencijske lige.  Jednostavno je dodala par koji je greškom ispušten (Makedonija – CSKA Sofija), a u dvije podskupine stavljen je isti par (Levski Sofija – PAOK). Sve ove promjene nisu ostavile nikakvog traga na statusu triju hrvatskih klubova uoči sutrašnjeg (14 sati) ždrijeba.


To znači da Rijeka u statusu nositelja čeka (u slučaju da prođe Šveđane), boljega iz susreta rumunjskog Sepsija i ljubljanske Olimpije, albanske Vlaznije i rumunjske Universitatee, Kopera i Vaduza, moldavskog Petrcuba i albanskog Lacija, a svakako najteži mogući suparnik je jedini klub koji se u natjecanje uključuje izravno u trećem pretkolu. Riječ je o grčkom Panathinakiosu.


Hajduk, koji se zahvaljujući osvajanju Kupa u natjecanje uključuje u trećem pretkolu, neće biti nositelj u ždrijebu,  a mogući suparnici su Liepaja ili Young Boys, Vitoria ili Puškaš Akademija, Anderlecht, te Suduva ili Viborg.




Osijek također neće dočekati ždrijeb u statusu nositelja ukoliko prođe kazahstansku momčad iz Petropavlovska. Bijelo plave čekaju atraktivni suparnici poput Gil Vicentea, Wolfsbergera, Zire ili Maccabi Tel Aviva, Botev Plovdiva ili APOEL-a, te FCSB-a ili Saburtala.


Sve podskupine, u ispravnom stanju, uoči ždrijeba možete pogledati OVDJE.