Korona prvenstvo

UEFA ima četiri scenarija za EURO, a konačnu odluku donijet će do 5. ožujka

Hina

Svaki od domaćina će u dogovoru s UEFA-om izabrati dva do tri scenarija i u nadolazećim tjednima napraviti odgovarajuće planove za provedbu istih



NYON Europski nogometni savez (UEFA) priprema četiri scenarija za provedbu Europskog prvenstva za nogometaše koje će biti održano 2021., a konačna odluka će biti poznata do 5. ožujka, objavili su iz UEFA-e. 


Prvi scenarij se temelji na pretpostavci da će odgođeni EURO, koji je trebao biti održan ove godine, biti održan u 12 gradova i 11 država od 11. lipnja od 11. srpnja te da će situacija s pandemijom Covida-19 biti pod potpunom kontrolom pa će i gledatelji moći popuniti stadione u punom kapacitetu.


U drugom scenariju se predviđa popunjenost stadiona između do najmanje polovice kapaciteta, u trećoj varijanti bi bilo zauzeto oko 30 posto mjesta na tribinama, a najlošiji scenarij se odnosi na održavanje natjecanja bez gledatelja, kao što je sada slučaj s natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e.




Okvirni program EURA ostaje nepromijenjen i predviđa odigravanje utakmica u 12 gradova, a to su Bilbao (Španjolska), London i Glasgow (Velika Britanija), Muenchen (Njemačka), Rim (Italija), Baku (Azerbajdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Budimpešta (Mađarska), Bukurešt (Rumunjska), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska) i Kopenhagen (Danska).


Svaki od domaćina će u dogovoru s UEFA-om izabrati dva do tri scenarija i u nadolazećim tjednima napraviti odgovarajuće planove za provedbu istih, priopćili su iz Europskog nogometnog saveza.