Na prosjačkom štapu

Udruga nogometnih profesionalaca upozorava: “Neki naši članovi su ostali bez prihoda i moraju se oslanjati na donacije hrane”

Hina

U Africi je situacija posebno teška/Foto REUTERS

U Africi je situacija posebno teška/Foto REUTERS



BERN Udruga nogometnih profesionalaca (FIFPro) objavila je u srijedu da se zbog prekida natjecanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa neki igrači u Latinskoj Americi i Africi moraju oslanjati na donacije hrane s obzirom da su ostali bez izvora prihoda.


“U manje razvikanim dijelovima nogometnog ekosustava postoje neki naši članovi koji se moraju oslanjati na pakete hrane jer ne mogu pokriti svoje osnovne potrebe”, izjavio je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baer-Hoffmann.


Baer-Hoffmann kritizirao je i lige koje nisu osigurale dovoljan broj testova za igrače prije povratka natjecanjima čime se povećava rizik od zaraze.




“Ono što su u mogućnosti učiniti igrači u Engleskoj, a to je javno izraziti svoje mišljenje, ne mogu oni u manje razvijenim zemljama. Velika većina igrača je pod velikim ekonomskim pritiskom baš kao i većina drugih ljudi koji se bore za očuvanje svojih radnih mjesta. Stoga se vraćaju na igrališta iako time riskiraju svoje zdravlje”, dodao je Baer-Hoffmann.