Četvrta NL NS Rijeka

U Žuknici se igra četvrtoligaški derbi, nekadašnji prvoligaš može napraviti veliki korak prema Trećoj HNL

Denis Frančišković

Vladimir Jerić, trener Pomorca/Foto Arhiva NL

Vladimir Jerić, trener Pomorca/Foto Arhiva NL

Kostrenjani su prvi s 39, Fažanci drugi s 34, a trećeplasirani Gospić treći s 23 boda te jako teško u posljednjoj trećini može ugroziti vodeći dvojac na putu do naslova



RIJEKA Nogometaši Pomorca 1921 danas (16.30) u velikom derbiju 17. kola Četvrte HNL NS Rijeka dočekuju Mladost u utakmici koja praktički može prelomiti prvenstvo. Kostrenjani su prvi s 39, Fažanci drugi s 34, a trećeplasirani Gospić treći s 23 boda te jako teško u posljednjoj trećini može ugroziti vodeći dvojac na putu do naslova.


– Još se igra treći krug i devet kola tako da je još puno do kraja, ali u slučaju pobjede odlazimo na važnih osam bodova prednosti – kaže trener Vladimir Jerić. – Utakmica koja, kao i svaka, nosi tri boda s tim da je uvijek dobro dobiti najizravnijeg konkurenta. Ozračje je odlično, dečki žele osvojiti to prvo mjesto i maksimalno smo »unutra«. Imamo dobru momčad, nismo očekivali odmah ovakav uzlet, no klub je dobro posložen i rezultat nas je popratio. Želimo u viši rang, Treća liga bila bi jako dobra i razvojna liga za Pomorac. Bila bi to stepenica više za naše mlade igrače.