Siniša Oreščanin

U Zaprešiću ćemo pokazati da ne stoje teze tipa “pročitana knjiga”

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto I. ČAGALJ/PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto I. ČAGALJ/PIXSELL

Oni su ekipa koja teži igri, želi imati neku svoju prepoznatljivost. Mislim da su imali problema u zadnjoj liniji, vjerojatno su se pojačavali i zbog toga, no mi imamo svoje planove, gledamo sebe - kaže trener Hajduka uoči ogleda s Interom



SPLIT Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Intera u Zaprešiću je rekao:


– Znamo da nam nedostaju Lopez i Tudor zbog tri žuta kartona, imamo još nedoumica što se tiče rovitih igrača, a Inter je ekipa koja ima iskustvo, iz kola u kolo se slike mijenjaju, očekujemo Inter u pozitivnom ozračju jer su u zadnja dva kola imali pozitivne rezultate koji im znače za ostanak u ligi.


O odlasku Andrića iz Zaprešića u Dinamo, odnosno koliko je to oslabilo domaćina…




– Sigurno su potrošili vrijeme na traženje njegove zamjene, jesu li uspjeli pokazat će utakmice koje slijede. No, oni su ekipa koja uvijek nadoknađuje odlaske i naprave to zadovoljavajuće za njih.


O Interu je još dodao…


– Oni su ekipa koja teži igri, želi imati neku svoju prepoznatljivost. Mislim da su imali problema u zadnjoj liniji, vjerojatno su se pojačavali i zbog toga, no mi imamo svoje planove, gledamo sebe. Ne slažem se ‘oštricama’ koje čitam, tipa ‘pročitana knjiga’, s tim se ne slažem, nadam se da ćemo to pokazati već u nedjelju.


Juranović je najavio da želi svih 12 bodova iz sljedeće četiri utakmice…


– To je novi ciklus koji ima svoje zamke, mislim da je svaka utakmica za sebe. Imamo svoje bodovne planove kako bismo došli blizu da se možemo ušuljati u Europu. Ciklus od prve četiri utakmice smo prošli, Inter, Slaven Belupo i Istra vani su apsolutno zamke. Kamo sreće da to bude 12 bodova, ali ne razmišljam na taj način.


Počinje i prvenstvo Druge lige…


– Komunikacija s drugom momčadi je vrlo dobra, ako tko ima iskustva, imam ja, što se tiče dizanja i spuštanja mladih igrača u drugu momčad. Vrlo nam je bitno, ako možemo, da sve to zadovoljimo. Bitnije je za mladog igrača da odigra utakmicu za drugu momčad, nego dvadesetak minuta za prvu.  To je jedino dobro za mladog igrača. Dakle, bit će davanja u B-tim.


O Deliću je kazao…


– Delić je specifičan igrač koji prilazi adaptaciju na prvi tim i njegove zahtjeve, kako na terenu, tako i izvan njega. Ja sam si uzeo pravom da ga zaštitim jer njegove reakcije protiv Lokomotive izvana nisu bile dobre. Kako ćemo dalje, to ćemo vidjeti, svaki dan je novi.


O nedostatku ‘killera’ i Ivanovskom je kazao:


– On je ovaj tjedan krenuo u momčadski trening. Fali tu jedna referenca u 16 metara, tu on veže igrače i daje nam mogućnost da dolazimo iz drugog plana. Mi mislimo da je protiv Gorice bio problem u prvoj, a ne u zadnjoj trećini.


U Zaprešiću bi mogao zaigrati i Svatok. 


– U razmišljanjima jesmo, imat ćemo još neke stvari s njim i individualno, razmišljamo o tome da on bude u konkurenciji za utakmicu. Bradarić je normalno trenirao i bit će u kadru za utakmicu. Ismajli je još pod upitnikom, protiv Gorice je tražio zamjenu. HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Svatok, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Jairo.