Stjepan Ostojić

U Veroni se ne zavaravaju, primarni cilj je prvoligaški ostanak

Marko Cvijanović

Stjepan Ostojić/Foto Arhiva NL

Stjepan Ostojić/Foto Arhiva NL

Teško je od momčadi, koja je po kvaliteti bila peta ili šesta u Serie B, očekivati nešto više. Naravno da se razmišlja o dovođenju pojačanja, jer je Serie A puno kvalitetnije natjecanje od Serie  - kaže riječki pomoćnik Ivana Jurića, novoga trenera Verone



RIJEKA Stjepan Ostojić potpisao je u ponedjeljak jednogodišnji ugovor s novopečenim talijanskim prvoligašem Hellas Veronom, riječki stručnjak nastavlja višegodišnju suradnju s Ivanom Jurićem, koji je imenovan prvim trenerom povratnika u Serie A. Addio Genoa, Ciao Verona!


– Baš tako, ali dodao bih još: Hvala, Genoa! Jer… Stvarno smo se rastali korektno, a bilo je posljednjih sezona i odlazaka i povrataka. Bili smo pod ugovorom tri godine, a u Italiji su takvi propisi da se treneri moraju plaćati dokle god imaju važeći ugovor, koji se raskida jedino u slučaju angažmana u nekom drugom klubu – kaže Stjepan Ostojić, koji je, baš kao i Ivan Jurić, bio »na čekanju« od studenoga kad napustili kormilo.


– Postojao je usmeni dogovor čelnika Hellas Verone s Ivanom Jurićom da će u novoj sezoni preuzeti prvu momčad, tada nitko nije slutio da će momčad izboriti nastup u Serie A, jer je u osnovnom dijelu prvenstva završila na petom mjestu. Međutim, u play-offu je bila odlična i na kraju izborila prvoligaški status. Čini mi se da je to sve u klubu iznenadilo, nitko nije mogao pretpostaviti da će momčad biti tako dobra u play-offu. Na kraju su čelnici Hellas Verone ostali dosljedni svojoj riječi i angažirali Ivana Jurića bez obzira na činjenicu da je, sada već bivši trener Alfredo Aglietti, ostvario prvoligaški povratak. Svaka im čast na tome.




Što donosi nova sezona Veroneza s Ivanom Jurićem i Stjepanom Ostojićem na klupi?


– Nitko se u klubu ne zavarava, primarni cilj u novoj sezoni je prvoligaški ostanak. Teško je od momčadi, koja je po kvaliteti bila peta ili šesta u Serie B, očekivati nešto više. Naravno da se razmišlja o dovođenju pojačanja, jer je Serie A puno kvalitetnije natjecanje od Serie B. Hoće li Pazzini i dalje igrati? Kapetan je, ima važeći ugovor… A i dobar je igrač, bez obzira što će uskoro navršiti 35. Pripreme počinju 10. srpnja.


Ljubitelji nogometa u Veroni i ove će sezone ostati uskraćeni za gradske derbije s obzirom na činjenicu da je Chievo ispao iz lige. Jurić i Ostojić navikli su u svojoj avanturi u Genovi igrati velike gradske derbije između Genoe i Sampdorije.


– Derby della Lanterna je jedan od najvećih talijanskih derbija, i stvarno je bilo lijepo osjetiti to iskustvo. Na žalost, Chievo je ispao i u Veroni ove sezone to nećemo doživjeti, ali želim da se to dogodi već sljedeće sezone, ali u Serie A, naravno!


Ono po čemu Verona ima prednosti u odnosu na Genovu jest blizina Rijeke…


– Verona je na tri sata do Rijeke, to je već puno bliže, nego Genova. Bit će komotnije s obzirom na obiteljske obaveze, a i prijatelji će me moći posjećivati. sada sam na dohvat ruke, ha, ha, ha… – zaključio je Ostojić. (Ma. C.)