Trećeligaška poslastica

U subotu kreće Treća HNL – zapad, Opatijci i Grobničani pucaju visoko…

Ivan Volarić

Vanja Malinić i Jakov Mioč ove sezone će se susresti u dresovima Opatije i Crikvenice umjesto Krka i Orijenta 1919/Foto Arhiva NL

Vanja Malinić i Jakov Mioč ove sezone će se susresti u dresovima Opatije i Crikvenice umjesto Krka i Orijenta 1919/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nakon prvoligaša i drugoligaša, ova subota donosi i početak prvenstva u pet novoosnovanih trećeligaških nogometnih razreda. Nakon što se nekoliko sezona trećeligaški nogomet igrao na razini više nogometnih središta (tri treće lige), ovoga ljeta došlo je do reorganizacije natjecanja pa su trećeligaši vraćeni pod »kapu« pet nogometnih središta. Sukladno tome Nogometno središte Rijeka formiralo je Treću ligu od 12 klubova. Trećeligašima Krku, Opatiju, Novigradu i Jadranu priključeno je osam četvrtoligaša: Crikvenica, Pazinka, Vinodol, Uljanik, Grobničan, Nehaj, Rovinj i Rudar. Primorski i lički predstavnici dočekuju novu sezonu s različitim ambicijama, no svi su suglasni u jednom: Opatija važi za prvog favorita prvenstva.


– Ljepše je gurati u ulogu favorita drugoga nego sebe! – odgovara Zoran Bogolin, trener Opatijaca, koji ovo nije rekao da bi pobjegao od činjenice da se od njegove momčadi s razlogom očekuje puno. – Naši ciljevi su jasni: nadamo se prvom mjestu, želimo ući u kvalifikacije za Drugu HNL! Ako to uspijemo ostvariti na sportskom planu dobro, ako ne, onda nismo ni zaslužili plasman u viši rang.


Opatijci se vraćaju na svoj travnjak nakon što su prošle sezone igrali na Kantridi.




– Konačno smo se priviknuli na Kantridu, a sada se moramo vratiti… Moramo mijenjati način treniranja, uvesti više duela i igre jedan na jedan, dva na dva. Na opatijskom igralištu je manje prostora. Starijim igračima to više odgovara, mlađima ne. No, tu smo gdje jesmo. Tu smo ponikli i tu moramo igrati u perspektivi osim ako ne izborimo Drugu HNL. A onda se moramo opet vratiti na Kantridu… – rekao je Bogolin, koji najveću konkurenciju za vrh vidi u Novigradu, Jadranu, Pazinki i Grobničanu.


Dušan Gruevski, trener četvrtoligaškog prvaka Grobničana, također ne krije da je ambicija njegove momčadi napasti sam vrh ljestvice, iako je krajnje upitno gaje li na Mavrincima drugoligaške ambicije kao u Opatiji.


– Koliko vidim, sve momčadi su se pojačale, što je bilo za očekivati. Naš forte je što smo i treću godinu zaredom na okupu. Nema velikih odlazaka, a došla su nam tri nova igrača koja su pojačala konkurenciju. Želja Grobničana je uvijek borba za vrh, a vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti u tome jer ipak su u prednosti momčadi koje su lani bile trećeligaši. Mi u svakom slučaju imamo konkurentnu momčad. Postoji kvaliteta za borbu za gornji dio ljestvice, ali neće biti lako – rekao je strateg Grobničana u današnjem tiskanom izdanju Novoga lista gdje možete pronaći vodič uoči prvenstva, sve trećeligaške sastave klubova iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije kao i raspored jesenskog dijela prvenstva.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU