Drugoligaško "žarište"

U Premier league su svi igrači “čisti”, ali je zato u Championshipu zabilježeno deset pozitivnih slučajeva

Hina

U četvrtak i petak je testirano 1.058 igrača i osoblja iz 24 engleska drugoligašaLONDON U četvrtom krugu testiranja igrača i članova trenerskih stožera u Premier ligi nitko nije bio pozitivan na koronavirus, međutim u Championshipu je zabilježeno deset pozitivnih slučajeva.


“U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan”, objavili su iz Premier lige.


Od početka mjeseca svibnja izvedeno je 3.882 testova u klubovima elitnog razreda engleskog nogometa, a otkriveno je 12 pozitivnih slučajeva.
Ovom zadnjom objavom vodstva lige otvoren je put za nastavak engleskog prvenstva i to nakon što je britanska vlada u subotu dopustila sportska natjecanja na otvorenom od 1. lipnja.


Englesko prvenstvo trebalo bi se nastaviti 17. lipnja s dvije zaostale utakmice između Manchester Cityja i Arsenala te Aston Ville i Sheffield Uniteda.


Međutim, deset osoba iz osam klubova Championshipa je pozitivno na koronavirus, potvrdili su iz Engleske nogometne lige (EFL).


Iz EFL-a nisu identificirali pojedince niti klubove, no Preston North End je potvrdio kako je njihov napadač Jayden Stockley bio pozitivan


U četvrtak i petak je testirano 1.058 igrača i osoblja iz 24 engleska drugoligaša.


“Oni igrači ili osoblje kluba koji su bili pozitivni morat će samoizolaciju u skladu sa smjernicama EFL-a,,” navode se u priopćenju.


Iz EFL-a nisu identificirali pojedince niti klubove, no Preston North End je potvrdio kako je njihov napadač Jayden Stockley bio pozitivan premda nije pokazivao nikakve simptome.


Uoči mogućeg nastavka sezone WBA, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nalazi se na drugom mjestu sa 70 bodova, bodom manje od vodećeg Leeds Uniteda. WBA ima šest bodova više od trećeplasiranog Fulhama, a prva dva kluba direktno ulaze u Premier ligu.