Sastanak trećeligaša

U Pazinu održan ždrijeb novog trećeligaškog prvenstva, poznati su parovi i termini prvoga kola

Ivan Volarić

Grobničan prvenstvo otvara protiv Rovinja, Krk dočekuje Nehaj, a Naprijed čeka gostovanje u Poreču



RIJEKA Rudar – Buje, Vinodol – Pazinka, Grobničan – Rovinj, Cres – Uljanik, Jadran – Naprijed, Novigrad – Crikvenica i Krk – Nehaj. Parovi su to prvoga kola Treće HNL – zapad koje će se odigrati u subotu, 29. kolovoza, od 17.30 sati. Odlučio je tako ždrijeb startnih brojeva održan na sastanku predstavnika klubova u Pazinu. Izostali su predstavnici Nehaja, Krka i Novigrada, preostalih 11 klubova ugostio je stari-novi povjerenik lige Robi Fonović i izvjestio o svemu što trebaju znati uoči početka nove sezone. Jesenski dio sezone završit će 22. studenoga. Odigrat će se 13 kola ili točno polovica prvenstva. Preostalih 13 kola (nema više play off-a i play out-a) odigrat će se u proljetnom dijelu sezone koje počinje početkom ožujka. Iz lige će ispasti posljednja momčad, pravo na odlazak u viši rang steći će prvak. Jasno, pod uvjetom da ispunjava uvjete licenciranja.


Taj sustav natjecanja bit će snazi u iduće dvije sezone nakon čega će trećeligaško natjecanje, kako je nedavno najavljeno, doživjeti promjene. Naime, ideja je da se na razini Hrvatske pokrene jedinstveno trećeligaško natjecanje, te ukine sadašnji regionalni princip.


HNS je odlučio financijski pomoći svim trećeligaškim klubovima te ih lišiti troškova plaćanja kootizacije natjecanja. Riječ je o iznosu od deset tisuća kuna. Povrh toga svim onim klubovima koji su uplatili kootizaciju za drugi, prekinuti dio proljetnog dijela sezone, bit će vraćen novac, dok će novac uplaćen za natjecanja mladeži biti iskorišten za kootizaciju za novu sezonu.




Vodstvo lige ostaje isto, dakle, pored povjerenika Robija Fonovića riječ je o povjereniku za suce Šimi Vukiću, disciplinskom sucu Darku Baniću, te tehničkom tajniku Zvonku Sobolu.