Kup Italije

U Napoliju euforični nakon osvajanja Kupa: “Jedini se možemo boriti protiv Juventusa, ovo je ekipa pravih muškaraca i pobjednika”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mi smo jedina ekipa koja se može boriti protiv Juventusa. Pobijedili smo ih tri puta u Kupovima. Nadamo se da ćemo ih u budućnosti uspjeti savladati čak i u prvenstvu osvajanjem ligaškog naslova - rekao je predsjednik Napolija



RIM Nogometaši Napolija došli su do svojega šestog trofeja Kupa Italije, finalna utakmica s Juventusom je u regularnom dijelu završila bez golova, nakon čega su u izvođenju jedanaesteraca bili bolji igrači Napolija.


Nakon utakmice posebno je sretan bio predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.


Mi smo jedina ekipa koja se može boriti protiv Juventusa. Pobijedili smo ih tri puta u Kupovima. Nadamo se da ćemo ih u budućnosti uspjeti savladati čak i u prvenstvu osvajanjem ligaškog naslova – rekao je De Laurentiis, kojemu se zahvalio i trener Gennaro Gattuso.




– Nisam puno spavao prošle noći, ova pobjeda za mene ima veliki značaj. Primio sam puno od nogometa i imam puno poštovanja za ovaj svijet – zato i radim naporno. Treniram ekipu pravih muškaraca i pobjednika. Zaslužili smo ovaj trofej jer smo uložili puno truda. Zahvalan sam i De Laurentiisu što mi je dao šansu trenirati ovu ekipu i svima u klubu za neizmjernu podršku – rekao je Gattuso nakon finala.


S druge strane, kod gubitnika, naravno – razočarenje.


–  Ovo je razočaranje za igrače, klub, navijače, ali je i ipak specifičan trenutak, kako zbog fizičke kondicije, tako i zbog nekih važnih izostanaka. Danas smo donijeli različite odluke od uobičajenih, nismo toliko visoko pritiskali… U ovom trenutku, međutim, nedostaje nam izvrsnosti da bismo igru ​​učinili opasnom. Naša dva zadnja neriješena rezultata (0:0) zapravo su bez presedana i mislim da je to sada karakteristično za ovo razdoblje – rekao je nakon utakmice trener Juventusa Maurizio Sarri.