Logičan izbor

U Međugorju se ukazuje novi trener Dinama, Zoran Mamić prvi i jedini logični kandidata za upražnjeno mjesto na klupi modrih

Portal Novi list

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Ne treba biti posebno vidovit da bi se zaključilo kako će se novi trener Dinama prvo ukazati u Međugorju, a tek onda u Maksimiru



RIJEKA Čim je obznanjena vijest o odlasku Igor Jovićevića s klupe Dinama krenule se špekulacije oko njegova nasljednika. Spominje se niz imena od kojih najrelnije zvuči ono sportskoga direktora Zorana Mamića. Mamić je već uspješno vodio modre, za razliku od nedokazanom i neiskusnog Jovićevića. kojem je ovo očito bio preveliki zalogaj, Zoran ima dovoljno iskustva, a povrh svega i dobro poznaje strukturu Dinamove svlačionice na čemu je radio još dok je trener Dinama bio Nenad Bjelica.


Objektivno gledano to je najbezbolniji i najlogičniji izbor, posebno kada se na drugu stranu vage stavi niz neprovjerenih imena koja se nisu uspjela nametnuti i na duže staze dokazati u manje ili podjednako zahtjevnim sredinama poput Hajduka (Željko Kopić…) ili Rijeke (Igor Bišćan…). U Maksimiru uoči nove europske sezone nemaju pravo na novi eksperiment, nakon što su se zaletjeli i promašili s Jovićevićem sada im treba provjereni trener koji će jamčiti europskih iskorak od čega će klub živjeti u predstojećem periodu.


Ne treba naravno u cijeloj ovoj priči smetnuti s uma ni da je jedna od značajnih Zoranovih prednosti i obiteljsko prezime koje dijeli s bratom Zdravkom i bjeguncem od hrvatskog pravosuđa čija riječ će vrlo vjerojatno imati presudni značaj. Ne treba biti posebno vidovit da bi se zaključilo kako će se novi trener Dinama prvo ukazati u Međugorju, a tek onda u Maksimiru. Iz Hercegovine je ovoga ljeta stigao trener druge momčadi Dinama (Goce Sedloski je vodio Široki Brijeg s kojim Dinamo i Mamići blisko surađuju). Sve osim Zoranova ustoličenja na upražnjeno mjesto trenera predstavljalo bi ipak značajno iznenađenje. I novo kockanje s europskim ambicijama Dinama.