Sve po starom

U Koprivnici su sve “maske pale”, igrači Lokomotive proslavili su finale Kupa kao da korone nikada nije bilo

Portal Novilist.hr

Grupno slavlje nogometaša Lokomotive nakon koprivničkog trijumfa/Foto PIXSELL

Grupno slavlje nogometaša Lokomotive nakon koprivničkog trijumfa/Foto PIXSELL

Nakon što je riječki sudac Ivan Bebek dao znak za kraj utakmice svi igrači i treneri Lokomotiv poletjeli su jedni drugima u zagrljaj



KOPRIVNICA Nogometaši Slaven Belupa i Lokomotive odigrali su prvu nogometnu utakmicu u post-korona periodu. Na stadionu je bilo 185 službenih lica, igrača, trenera, delegacija obaju klubova, novinara, kamermana, sakupljači loptiju… Kao što su kolege s podravskog portala dobro primjetile na tribine Gradskog stadiona nije smio nitko, a na snimanje Lijepom našom u obližnjem Đurđevcu dopušten je dolazak 300 gledatelja… Toliko ih se moglo raspršiti po tribinama. Apsurdno – tipično hrvatski – aljkavo i nedorečeno.



Mjerenje temperature fotićima/Foto PIXSELLAli, nije samo to u Podravini bilo tipično hrvatski apsurdno. Svi oni koji prate Bundesligu mogli su uočiti da igrači, nakon prebliskog kontakta igrača Herthe Dedrycka Boyate i Marka Grujić, jako dobro paze kako slave pogotke. “Lakat o lakat”, eventualno “šakica o šakicu”…. I to je to. U Koprivnici je skoro sve bilo po propisima. Novinarima se mjerila temperatura na ulazima na stadion, svi osim igrača, sudaca i glavnih trenera su nosili maskice, pričuvni igrači čak i zaštitne rukavice.




A onda se dogodilo ono što nije zabranjeno, ali nije preporučeno – proslava golova i prolaska u finale u grupnom zagrljaju svih igrača i trenrea gostiju kao da koronavirusa nikad nije ni bilo…  HNS vjerojatno neće reagirati iako je klubovima dostavio precizan protokol. I to bi naravno bilo – tipično hrvatski.


Potpuna zaštita, od maskica do rukavica/Foto PIXSELL


Kamermani su također bili pod posebnim mjerama/Foto PIXSELL