Ozbiljna situacija

U Italiji prekinuta sva sportska natjecanja! Zabrana ostaje na snazi minimalno do 3. travnja

Hina

Reuters

Reuters



Nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio »zaštićenom zonom«, u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja.


»Više nema vremena za gubljenje. Podaci nam govore da bilježimo veliki rast slučajeva zaraze, hospitaliziranih na intenzivnoj njezi i nažalost umrlih. Moramo promijeniti navike i to sada«, upozorio je talijanski premijer.


U posljednjih 24 sata zabilježeno je još 97 smrtnih slučajeva, a ukupan broj žrtava sada iznosi 463, dok je još 733 osoba na intenzivnoj njezi. Uključujući one koji su se oporavili, ukupni pozitivni testovi na koronavirus u Italiji dosegli su 9.172. osobe.


»Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri općenito su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave,« poručio je Conte.Ranije je bilo predviđeno da škole i fakulteti ostanu zatvoreni do 15. ožujka, što je sada produženo do 3. travnja.

Ostaje za vidjeti kako će to utjecati na Ligu prvaka i Europsku ligu u kojima se natječu četiri talijanska kluba. Napoli i Atalanta nalaze se u Ligi prvaka, dok Roma i Inter nastupaju u Europskoj ligi.


Još je prošlog tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige pvaka igrati na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter – Getafe, te Sevilla – Roma.


Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Napolija je 18. ožujka na Camp Nou, no za sada nema informacija hoće lio se i taj susret igrati pred praznim tribinama.