Problemi

U HNS-u čekaju prvu ratu Šveđana za TV prava, ako ne stigne postoje i drugi zainteresirani kupci, Mišković bez komentara

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Tvrtka Endorphin Magine LTD mora uplatiti prvu ratu za sezonu 2022./23. U protivnom doći će do raskidanja ugovorne obaveze



ZAGREB  Saga vezana uz poslovni odnos Hrvatskog nogometnog saveza i tvrtke Endorphin Magine LTD, vezan uz televizijska prava za HT Prvu ligu i nekoliko hrvatskih reprezentacija, polako dobiva nove konture. Prema dobro upućenim izvorima, sve je izvjesnije da se do kraja ovog mjeseca neće ukazati potrebna bankovna jamstva, koja su dio potpisanog ugovora.


Stoga je HNS, kako tvrde nogometni kuloari, odlučio promijeniti strategiju jer ne želi izgubiti poslovnog partnera koji bi u idućih sedam, a vjerojatno i deset godina, isporučivao oko deset milijuna eura po sezoni za spomenuta televizijska prava. Prema novom rasporedu snaga, tvrtka Endorphin Magine LTD do 15. veljače na račun HNS-a mora uplatiti 2,5 milijuna eura, odnosno prvu ratu za sezonu 2022./23. Nakon toga se očekuje i ostatak sredstava.


U slučaju da isplata ne bude obavljena u zadanom roku, kažu krugovi bliski HNS-u, doći će do raskidanja ugovorne obaveze i raspisivanja novog javnog natječaja za televizijska prava HT Prve lige od iduće sezone. Dostupne informacije govore da već sada postoji pet-šest zainteresiranih tvrtki, koje u niskom startu čekaju takvu mogućnost.




Naravno, odgovorni u HNS-u još uvijek se nadaju da do toga neće doći, odnosno da će Endorphin Magine LTD ispoštovati preuzete obaveze u zadanom roku, a svoju vjeru grade na činjenici da je ta tvrtka već potrošila oko milijun eura na projekt vezan uz spomenuta televizijska prava. Iduća četiri tjedna će pokazati koliko čvrste temelje ima taj optimizam.


Dođe li do naprasnog prekida suradnje s tvrtkom Endorphin Magine LTD, hrvatski prvoligaši morat će prekrajati planirane proračune za iduću sezonu jer druge ponude vrlo vjerojatno neće biti toliko izdašne. Doduše, izvori iz HNS-a tvrde da postoji zainteresirana strana koja bi mogla biti vrlo blizu onoga što je obećala tvrtke Endorphin Magine LTD. Naravno, u tom će slučaju dosta toga ovisiti i o sposobnostima HNS-a, čije je interese u pregovorima zastupao jedan od dopredsjednika HNS-a Damir Mišković, koji je ostao bez komentara za naš list.