SuperSport NL

U Gradskom vrtu igra se derbi sedmoga kola – Osječani traže iskupljenje, Splićani zlata vrijedne bodove

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Poštujemo Hajduk, njihovog trenera, njihovu veličinu, ali vjerujemo u sebe i da možemo biti bolji od njih ako zadržimo razinu igre, discipline i agresivnosti koje smo pokazali u prvom poluvremenu u Maksimiru - rekao je Nenad Bjelica



OSIJEK  Jedna pobjeda u prvih šest kola i posljednje mjesto na ljestvici sigurno nije nešto na što su računali u Osijeku. No, nitko nije ljestvicu okrenuo naopako, Osječani su se sami doveli u ovu situaciju serija skromnih rezultata. Večeras će morati pokazati puno više, jer u goste u derbiju, bez obzira na stanje na ljestvici, stići će im Hajduk.


– Očekuje suparnik, koji je pokazao svoju kvalitetu i u prethodnoj sezoni, pokazuje istu i u ovoj sezoni, pa i u Europi. Poštujemo Hajduk, njihovog trenera, njihovu veličinu, ali vjerujemo u sebe i da možemo biti bolji od njih ako zadržimo razinu igre, discipline i agresivnosti koje smo pokazali u prvom poluvremenu u Maksimiru – rekao je Nenad Bjelica.


Splićani u Osijek dolaze nakon ispadanja iz Europe od Villarreala.




– Ako budemo mislili da će nam to biti prednost ili olakšavajuća okolnost, sigurno ćemo biti u krivu. Jedna takva utakmica sigurno ostavlja traga na momčadi, ali mi želimo biti na razini prvog poluvremena iz Maksimira. Utakmica traje 90 minuta i moramo 90 minuta zadržati tu koncentraciju i razinu igre koju smo imali – dodao je Bjelica.


Hajduk zaostaje sedam bodova za vodećim Dinamom uz dvije utakmice manje. Splićani moraju pobjeđivati žele li držati korak s Modrima.


– Budemo li imali isti pristup kao protiv Villarreala, možemo pobijediti bilo koga u Hrvatskoj. Osijek je dobar na svom terenu. Cijenim trenera Bjelicu. Bilo je teško u svakoj utakmici koju sam igrao na Poljudu. Znamo da neće biti lako, ali bit ćemo spremni za borbu – poručio je Valdas Dambrauskas, trener Hajduka.



Standings provided by SofaScore LiveScore