Bitka za domaćinstvo

Turska povukla kandidaturu za EURO 2028., Velika Britanija i Irska ostali jedini kandidati za organizaciju nogometnog spektakla

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Turska se planirala kandidirati zajedno s Italijom



ZAGREB Velika Britanija i Irska jedini su kandidati za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2028. nakon što je Turska povukla svoju prijavu, javlja u srijedu Sky Sports.


UEFA će 10. listopada dodijeliti domaćinstvo dvaju europskih prvenstava, izdanja 2028. i 2032. godine.


Kako prenosi Sky Sports pozivajući se na UEFA-u, Turska je zajedno s Italijom također jedini kandidat za organizaciju Eura 2032. i stoga se povukla iz utrke za organizaciju Eura 2028.




“Nakon objave od 28. srpnja koja je otkrila želju nogometnih saveza Italije i Turske da podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Eura 2032., UEFA-ina administracija danas je potvrdila objema asocijacijama da je njihova zajednička kandidatura odobrena i bit će proslijeđena na procjenu i razmatranje Izvršnom odboru UEFA-e”, objavila je Europska krovna nogometna organizacija.


“Kao što je naznačio Turski nogometni savezu u podnošenju zahtjeva za zajedničkom kandidaturom s Italijom, njihova kandidatura za organizaciju Eura 2028. je stoga povučena”, dodaje UEFA.


Europsko nogometno prvenstvo sljedeće godine održava se u Njemačkoj.