Lice i naličje pobjede

Tudor zaslužuje podršku jer pruža priliku mladim igračima, ali Hajdukove prezentacije su vrlo tanke

P. N.

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Hajduk pobjeđuje, ali prezentacije protiv Intera i Istre 1961 bile su daleko ispod očekivanog



SPLIT Hajduk je minimalno ali zasluženo slavio na stadionu Aldo Drosina u Puli. Splićani su do pobjede došli zahvaljujući golom-poklonom svojeg bivšeg čuvara Tomislava Duke. Unatoč pobjedi nastavili su bijeli sa slabim, lošim igrama što postaje sve veći problem za Tudora i njegovu momčad. Ovakvom prezetacijom teško će do zacrtanog cilja osvajanja trećeg mjesta. Štoviše, Puljani su imali bolje prilike, ali ih nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.


Da Hajduk igra slabo, da momčad nema ideju, viziju igre najbolje potvrđuje svojim promišljanjem aktualni trener. Izgubio se i Tudor! Protiv Intera od prve minute na travnjak je poslao Vuškovića, Blagaića i Jurića. Tu trojku u Puli je posjeo na klupu za pričuve. Priliku od prve minute na veliko iznenađenje dobio je 19-godišnji Marin Čuić, najbolji strijelac juniorske momčadi. Uz njega su od početka krenuli Dimitrov i Jradi. Tudor luta sa sastavom. Uz to, polovinom drugog dijela izvadio je kapetana Caktaša, te uveo mladog Krekovića dok je u završnici iz igre izvukao Jaira. Umjesto Brazilca uveo je još jedno veliko iznenađenje Nejašmića. To su bile njegove prve minute od kako je Tudor zimus preuzeo momčad.


Hajduk pobjeđuje, ali prezentacije protiv Intera i Istre 1961 bile su daleko ispod očekivanog. Tudor zaslužuje mali kredit jer je na ta dva susreta ipak priliku pružio „Hajdukovim tićima“ Vuškoviću, Blagaiću, Krekoviću i Čuiću. U tome ga treba podržati, ali za ono što mu momčad pruža nema prolaznu ocjenu.