Istisnuo Čovića

Tudor i službeno raskinuo s Udineseom, postao prvi kandidat za klupu Hajduka

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Tudor je smijenjen s pozicije trenera Udinesea početkom studenoga, nakon visokih poraza od Atalante (7:1) i Rome (4:0), ali je sve do jučer ostao ugovorom vezan za talijanski klubRIJEKA Talijanski mediji sinoć su objavili kako je Igor Tudor i službeno raskinuo ugovor s Udineseom, čiji trener nije već mjesec i pol dana. Sada su još jača nagađanja kako bi mogao postati nasljednik Damira Burića na klupi Hajduka, kandidat uz njega je i Ante Čović, donedavni trener berlinske Herthe. 


Tudor je smijenjen s pozicije trenera Udinesea početkom studenoga, nakon visokih poraza od Atalante (7:1) i Rome (4:0), ali je sve do jučer ostao ugovorom vezan za talijanski klub. Čović je pak igračku karijeru počeo u Hajduku, da bi onda seniorske minute nizao u Njemačkoj. Kao trener je šest godina samostalno vodio drugu momčad Herthe te je tek u srpnju ove godine postao trener prve momčadi. 


Ipak, Čovića je Tudor gotovo pa sigurno istisnuo s pozicije prvog kandidata za klupu Hajduka. Bivši trener Udinesea već ima iskustva s radom u splitskom prvoligašu, a upravo im je on i donio zadnji trofej na Poljud (Kup Hrvatske 2013. godine). Jedini problem bi mogao doći s one financijske strane, Tudor bi u Hajduku zarađivao mnogo manje nego u Serie A…