Grobnička kadrologija

Predraga Stilinovića ne brinu odlasci prvotimaca: “Trebali bismo biti bolji nego što smo bili”

Ivan Volarić

Predrag Stilinović i klupa Grobničana/S. DRECHSLER

Predrag Stilinović i klupa Grobničana/S. DRECHSLER

Siguran sam da će drugi igrači, koji su ostali i koji će doći, imati dovoljno motiva da se nametnu i pokažu da žele napredovati - kaže Stilinović



RIJEKA Nogometaši Grobničana u poslijepodnevnom terminu prvoga radnog dana novoga tjedna odradili su uvodni trening u sklopu priprema za nastavak drugoligaške sezone. Trener Predrag Stilinović sa svojim suradnicima pripremat će momčad u Mavrincima u iduća dva tjedna, a onda 20. siječnja slijedi odlazak na sedmodnevne pripreme u Medulin. Prvom treningu se sukladno najavama nisu odazvala trojica igrača koja su u zimskoj stanci pronašla nove sredine: Ravlija (Jadran Ploče), Franković (Halubjan) i Galešić (Orijent). Na odlasku je i Kovačević (Cibalia, Croatia Zmijavci…).


– Siguran sam da će drugi igrači, koji su ostali i koji će doći, imati dovoljno motiva da se nametnu i pokažu da žele napredovati. Nešto smo dogovorili s Rijekom tako da vjerujem da ćemo ponovo imati na raspolaganju 22-23 igrača što će biti dovoljno da se spremimo kako treba i pokušamo ostvariti cilj, a to je afirmiranje nekih domaćih igrača i ostvarivanje plasmana koji bi značio nastavak natjecanja u Drugoj HNL – rekao je trener Predrag Stilinović, koji bi u slučaju da Kovačević napusti Mavrince mogao ostati bez trojice igrača iz udarne postave i jednog koji je nerijetko ulazio…


– To me ne brine, imamo neke razgovore, a pojavit će se dostupni igrači u drugim klubovima koji imaju širi roster. Uvijek postoji mogućnost dovođenja jednog ili dva igrača. Realno, najveći problem bit će zamijeniti Galešića, ali treba reći i da u posljednjih šest mjeseci nije bio na razini onog Galešića iz prošle sezone. Sigurno će nam nedostajati, ali pokušat ćemo da se to ne osjeti previše s igračima koje imamo i koji će eventualno doći – dodao je Stilinović u čijem pripremnom programu je zacrtano 11 test ogleda, počevši od međusobnog ove subote.




Nakon toga slijede Opatija (20. siječnja), slovenski niželigaš (26. siječnja), Dekani (27. siječnja), Halubjan (30. siječnja), Vinodol (3. veljače), Pomorac (6. veljače), Orijent (10. veljače), Kraljevica (13. veljače) i Naprijed (17. veljače). Pripreme će kao i obično kod Stilinovića biti intenzivne i naporne.


– Malo ćemo pripaziti s obzirom na nove igrače. Sa starim igračima nastavit ćemo kontinuitet povećanja opterećenja. Trebali bismo biti bolji nego što smo bili i ne bi trebalo ugroziti nikakve ciljeve – rekao je trener Grobničana.