Samir Toplak

Trener Varaždina je optimist: “Protiv ove Rijeke se može igrati, imamo izglede na Rujevici”

Davor Petrović

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Moramo biti izuzetno koncentrirani i biti na pravom mjestu kako bismo neutralizirali njihove automatizme - kaže Toplak



RIJEKA Za vrijeme dvotjedne stanke u Prvoj HNL Varaždin je doveo nekoliko novih igrača, koji će biti u konkurenciji za današnje gostovanje kod Rijeke.


– Imali smo malo vremena za uigravanje, ali ja to gledam dugoročno. Prvenstvo je maraton, a ne jedna utakmica. Dobro je da imamo dosta igrača na treningu jer možemo normalno raditi na taktičkim varijantama – objašnjava Samir Toplak.


Trener Varaždina svjestan je snage današnjeg suparnika.




– Čeka nas izuzetno teška utakmica s momčadi koja je natjecateljski vrlo dobra. Rijeka je u zadnje vrijeme jako tvrda, odnosno teško prima golove i suparnici joj ne stvaraju puno prilika. U napadačkom segmentu su vrlo strpljivi i konkretni, a imaju i visok postotak realizacije – kaže varaždinski šef struke.


Prema njegovim riječima, Rijeka ne stvara puno prilika. Naravno, tu postoji jedan »ali«…


– Imaju automatizme u igri koje su dobro istrenirali i to ih čini opasnima. Ako nećemo biti maksimalno koncentrirani, imat ćemo problema. U taktičkom smislu moramo biti na visokoj razini – poručuje Toplak.


Uza sve to, Rijeka ga je ugodno iznenadila rezultatima na međunarodnoj sceni.


– Imaju dosta promjena u momčadi i očekivao sam da s tim puno mlađim igračima koje su stavili u vatru neće biti na toj razini. Međutim, Rijeka drži dobar kontinuitet i uvijek je u vrhu hrvatskog nogometa. Osim toga, prodaju igrače i rade velike transfere za naše prilike. No, to nije Rijeka od prije tri-četiri godine, koja je mljela sve suparnike. Sada se može igrati protiv njih, s time da sve ovisi o nama. Ako im dozvolimo da se razmašu, imat ćemo problema – tvrdi pedesetogodišnji stručnjak.


Varaždinci, prema tome, znaju što moraju napraviti kako bi ostali neporaženi.


– Pripremio sam momčad za ovu utakmicu jer ona nam je sada najbitnija. Uvjeren sam da imamo izglede za pozitivan rezultat, ali moramo biti izuzetno koncentrirani i biti na pravom mjestu kako bismo neutralizirali njihove automatizme – zaključuje Toplak.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore