Roy Ferenčina

Trener Slaven Belupa nada se protiv Rijeke izaći iz krize: “Najslađe je pobijediti prijatelja Sopića”

Davor Petrović

Roy Ferenčina/Foto PIXSELL

Roy Ferenčina/Foto PIXSELL

Sopa i ja smo veliki prijatelji dugi niz godina, i na to ne može utjecati jedna utakmica - rekao je trener Koprivničana



KOPRIVNICA Slaven Belupo je u zadnjih pet kola osvojio jedan bod, a Roy Ferenčina vjeruje da će današnji dvoboj s Rijekom u Koprivnici donijeti pozitivnu promjenu tog trenda.


– U goste nam dolazi odlična momčad s kojom moj prijatelj Željko Sopić radi čuda. Koliko znam, Rijeka u zadnjih devet utakmica ima osam pobjeda i jedan poraz, i to iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi kod Dinama. Znači, o njima samo mogu reći sve najbolje. Sopa i ja smo veliki prijatelji dugi niz godina, i na to ne može utjecati jedna utakmica. A najslađe je pobijediti – objašnjava Ferenčina.


Spomenuta serija Rijeke krenula je u prvom dijelu prosinca prošle godine, nakon domaćeg poraza u srazu sa Slaven Belupom (2:4).




– Nećemo se postaviti kao tada na Rujevici. Sada idemo napasti od prve minute, a nadam se da ćemo dočekati i reprizu tog rezultata. Naravno, to je moje razmišljanje, a jasno je da Sopa i njegova momčad imaju svoje planove. Oni su s razlogom prvi i sigurno imaju pravo na optimizam. Opet, mi igramo na svom terenu, a ja vjerujem u svoje dečke – kaže Ferenčina koji danas ne može računati na ozlijeđenog kapetana Tomislava Božića.


Svi ostali igrači su mu na raspolaganju za današnji ogled s Rijekom.


– Mi moramo gledati sebe. Vjerujem da možemo dobro izgledati protiv Rijeke. Prije gostovanja kod Dinama u prošlom kolu rekao sam da želim odigrati dobru utakmicu. Tako je i bilo, a izgubili smo. Sada možda trebam željeti da odigramo slabu utakmicu, a da osvojimo bodove jer to je ono što se gleda – tumači trener Slaven Belupa.


Na spomenutom gostovanju kod Dinama njegova momčad je stvarno dobro izgledala. Štoviše, u prvih sat vremena te utakmice Slaven Belupo je pokazao više od renomiranog suparnika i pobrao je simpatije neutralnih gledatelja.


– Napravili smo nekoliko analiza, i zato se nadam da su dečki shvatili neke stvari. Greške koje su nam se dešavale na toj utakmici moramo svesti na minimum protiv Rijeke. Mi smo natjecateljska momčad, a nogomet nije umjetnički klizanje i ne igra se za umjetnički dojam. Bodovi se broje i bodovi nam trebaju – rezonira Ferenčina.


Sve rečeno jasno pokazuje da Slaven Belupo danas namjerava poduzeti sve kako bi se izvukao iz ralja negativnog niza u koji je upao prije nešto više od mjesec dana.


– Od svojih igrača očekujem da budu lavovi na terenu, i tako se moramo postaviti. Ja sada mogu pričati bajke, ali oni su glavni proizvođači na terenu. Očekujem da budu pravi od prve minute jer smo na zadnjih nekoliko utakmica imali loša otvaranja. To se pokazalo u zadnjih nekoliko kola. Mi počinjemo igrati tek nakon što primimo gol. Zbog toga sada očekujem da budemo na maksimalnoj razini od prve minute – zaključje koprivnički šef struke.