Mario Cvitanović

Trener Šibenčana upozorava na novu Rijeku: “Od igrača tražim strpljenje, mudrost i angažman”

Davor Petrović

Haruki Arai i Prince Ampem/Foto V. KARUZA

Haruki Arai i Prince Ampem/Foto V. KARUZA

Rijeka ove godine pokazuje drugačiju energiju i igrala je dobro na gostovanju kod Osijeka - tvrdi Cvitanović



ZAGREB  U skladu s nedavnim najavama Željka Karajice, novopečenog vlasnika većinskoga paketa dionica Šibenika, tijekom ovog tjedna klub je doveo pojačanja, ali još uvijek nije poznato hoće li ih Mario Cvitanović moći koristiti na današnjoj utakmici s Rijekom. Dario Čanađija vratio se iz Norveške i karijeru će nastaviti na Šubićevcu, a na posudbu su stigli Amer Hiroš iz Osijeka i Nikola Đurić iz Austrije Klagenfurt.


– Još čekamo dokumentaciju za njih trojicu. To je malo čudno stanje, ali što je, tu je. Nalazimo se u situaciji »ili-ili« i ne znamo hoće li moći igrati. Sva trojica su sigurno osvježenje za našu momčad. Bio bih puno sretniji da su s nama prošli pripreme, barem onaj istarski dio, ali sada nema prostora za plakanje. Ovog tjedna smo im posvetili jedan trening da bismo ih što brže prilagodili našem načinu igre. Grupa ih je dobro prihvatila i vjerujem da će se brzo nametnuti u momčadi – kaže Cvitanović.


Analiza


Trener Šibenika na današnjoj utakmici ne može računati na kartoniranog Juana Mesu, a na raspolaganju neće imati ni lakše ozlijeđenog Marka Soldu, koji je u prošlom kolu na Poljudu uknjižio asistenciju za Harukija Araija u porazu protiv Hajduka (1:2). Svi ostali igrači konkuriraju za udarnu postavu.




– Utakmica protiv Rijeke bit će drugačija od one s Hajdukom. Za nas sada počinje drugi dio prvenstva. Trebat će nam veliki angažman da se ne ponovi rezultat protiv Rijeke od prošle jeseni. Analizirali smo suparnika, kao i prošlu utakmicu. Rijeka ove godine pokazuje drugačiju energiju i igrala je dobro na gostovanju kod Osijeka. Sad od igrača tražim strpljenje, mudrost i angažman. Također pozivam navijače da nas podrže – kaže Mario Cvitanović, trener Šibenika, koji, osim Čanađije, Hiroša i Đurića, na raspolaganju ima dosta novih igrača.


A to zahtijeva maksimalno skraćivanje vremena prilagodbe.


Gatanje


– Neki su se potvrdili na treningu, a neki se još uvijek traže. Trebamo kontinuitet dobrih igara i rada na treninzima jer ne mogu gatati i pogađati kako će se tko probuditi i tko će imati dobar dan. Nama je svaka nova utakmica kvalifikacijska, ali takvo stanje bi za igrače trebalo predstavljati motivaciju, a ne uteg. Sve to znači da smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i kvalitete ostalih klubova u ligi. Tako i treniramo, fizički i psihički smo stalno u crvenoj zoni – objašnjava Cvitanović.


Na gostovanju kod Hajduka Šibenčanima je malo nedostajalo da se kući vrate s bodom. Naime, na Poljudu su imali vodstvo, a poraz su doživjeli u 85. minuti, kada je Marko Livaja iskoristio pogrešku njihove obrane. Prema Cvitanovićevom mišljenju, tu je presudna bila greška u komunikaciji.


– Dečki su odlično odigrali, možda i najbolje do sada. Što se tiče grešaka iz kojih smo primili ta dva gola, tu svakako nisu bili ispunjeni svi zadaci. Naročito kod drugog, gdje nije bilo komunikacije između Mislava Matića i Stefana Perića. Međutim, ja ne individualiziram krivnju na taj način. Igrače smo upozorili i na tome smo radili tijekom tjedna. Takvih grešaka više ne smije biti – zaključio je Cvitanović