Dinamo vs. Sevilla

Trener Seville ne misli da će večeras u Maksimiru biti lako: “Znamo koliko je Dinamo opasan, Modri su ozbiljna ekipa”

Hina

Trening Seville na Maksimiru/Foto REUTERS

Trening Seville na Maksimiru/Foto REUTERS

Rezultat prve utakmice je bio malo nerealan, utakmica je bila teža nego što to rezultat govori. U uzvratu očekujemo još težu utakmicu - kazao je Lopetegui



ZAGREB  Znamo koliko je Dinamo opasan, kazao je trener Seville Julen Lopetegui na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta play-offa Europske lige protiv Dinama.


Sevilla je u prvom susretu slavila sa 3-1, a pobjednik iz ovog dvoboja plasirat će se u osminu finala Europske lige.


“Znamo koliko je Dinamo opasan. Ima jasnu ideju kako pritisnuti i kako otvoriti igru. Već u Sevilli je Dinamo pokazao da je ozbiljna ekipa. Rezultat prve utakmice je bio malo nerealan, utakmica je bila teža nego što to rezultat govori. U uzvratu očekujemo još težu utakmicu,” kazao je Lopetegui dodavši kako je upoznat s Dinamovim velikim pobjedama protiv Tottenhama, Atalante ili Villarreala.




“Cijela ekipa je opasna, osim Oršića tu su i Petković, JurićEmreli…,” dodao je Sevillin strateg.


Lopetegui je istaknuo kako očekuje Dinamov presing i igru na pobjedu.


“Dinamo u svakoj utakmici igra na pobjedu, izlazi visoko, traži igru i loptu. S obzirom na rezultat intenzitet će biti još veći, međutim mi ćemo se koncentrirati na svoju igru.”


Španjolske novinare je zanimalo može li Lopetegui usporediti hrvatsku i španjolsku ligu, s obzirom da će u četvrtak na travnjak stadiona Maksimir istrčati lider Prve HNL i drugoplasirana ekipa Primere.


“Nije pametno raditi takve usporedbe. Dinamo već godinama igra u Europi i zna igrati ovakve utakmice. Jako dobro znamo da sutra igraju dvije dobre ekipe, a Dinamo je pun reprezentativaca i igrača koji mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu,” kazao je.


Otkrio je kakvu je ulogu namijenio za bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.


“Rakitić jako dobro poznaje Dinamo. Njegovo iskustvo pridonosi ekipi, ali što se tiče utakmice neće imati drugačiju ulogu nego inače. Svi će morati dati sve od sebe.”


Sevillin trener je istaknuo kako ne razmišlja o idućem ligaškom kolu, gradskom derbiju protiv Real Betisa. Zanima ga samo Dinamo.


“Najvažnija je ta utakmica,” poručio je na kraju.


Na novinarskoj konferenciji je bio i brazilski veznjak Fernando koji je naglasio kako je Dinamo dobra momčad koja je namučila Sevillu u prvom susretu.


“Dinamo je opasna momčad s brzim igračima koja nas je namučila u prvoj utakmici. Očekujem da će nam i sutra biti teško,” kazao je.


Nije želio izdvojiti nekoga posebno, dodavši kako je cijela momčad “Modrih” kvalitetna.


“Ne bi želio nikoga posebno izdvajati. Cijela je momčad kvalitetna, pogotovo prema naprijed. Pritišću visoko i u završnicu dolaze s pet, šest igrača. Morat ćemo biti oprezni.”


Brazilac je imao problema s ozljedom gležnja, no sada je spreman.


“Sada je sve OK, nadam se da ću pomoći ekipi.”


Sevilla je u prvom susretu slavila sa 3-1 i ima veliku prednost što je stavlja u ulogu favorita.


“Imamo prednost, no znamo o kakvom se protivniku radi. Dinamo je u Sevilli pokazao kako je kvalitetan protivnik i kako može biti opasan. Definitivno neće biti laka utakmica.”