Dušan Gruevski

Trener sastava iz Mavrinaca nakon osvojenog Kupa PGŽ: “Grobničan još nije rekao svoju zadnju riječ”

Valentina Prokić

ZASLUŽENO SLAVLJE - Dušan Gruevski u zraku/Foto M. LEVAK

ZASLUŽENO SLAVLJE - Dušan Gruevski u zraku/Foto M. LEVAK

Utakmica s Orijentom 1919 je pokazala da možemo igrati kvalitetne dvoboje i protiv protivnika iz višeg ranga. Pripremit ćemo se dobro za Mladost Ždralovi - kaže Gruevski



MAVRINCI Nogometaši Grobničana zaključili su dva ovosezonska poglavlja, osvojili su drugo mjesto u Trećoj HNL – zapad te osvojili Kup Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije nakon dugih 15 godina posta. I to u kakvoj atmosferi, pravoj nogometnoj fešti u Mavrincima. Puna tribina, glasna podrška, sjajna utakmica, koju je Grobničan praktički riješio već u prvom poluvremenu kada su golovima Pilčića i Bosančića poveli 2:0 protiv drugoligaša Orijenta 1919 i na kraju pobijedili uz vatromet slavlja, emocija i euforije.


No, sezona za momčad s Mavrinaca još nije završena. Iako su svi drugi uglavnom već krenuli na odmor, igrači su na Grobniku dobili srijedu kao dan odmora, a zatim kreću pripreme za treće poglavlje i toliko željene kvalifikacije za ulazak u Drugu HNL. Ždrijebom je odlučeno da će protivnik Grobničanu biti Mladost Ždralovi, a utakmica se igra u subotu u Bjelovaru jer Mladost još uvijek nije dobila licencu za svoj stadion.


Treća utakmica u tjedan dana igrače Grobničana je ekspresno pretvorila u profesionalce, a treneru Dušanu Gruevskom i njegovoj pomoćnici Dunji Štokan dala novog posla, umjesto opuštene proslave naslova pobjednika dugo iščekivanog Kupa NSPGŽ-a.


Riječka veza




– Nama nema odmora, moramo pripremati utakmicu s Mladosti jer o njima ne znamo još puno. No, Grobničan još nije rekao svoju zadnju riječ u ovoj sezoni, pokušat ćemo sve napraviti ne bismo li u subotu izašli kao pobjednici iz te utakmice. Istina je da nas je sve ovo iscrpilo, u subotu smo do zadnje minute čekali rezultate da vidimo koje ćemo mjesto osvojiti u Trećoj ligi – zapad, a zatim smo se odmah morali okrenuti pripremama za Kup i za zahtjevnog protivnika, momčad s Krimeje.


Utakmica s Orijentom 1919 je pokazala da možemo igrati kvalitetne dvoboje i protiv protivnika iz višeg ranga. Pripremit ćemo se dobro za Mladost – još uvijek euforičan i sretan poručio je trener Grobničana Dušan Gruevski.


Ukoliko Grobničan pobijedi Mladost, u polufinalu kvalifikacija igrat će protiv Zagorca iz Krapine, koji vodi riječki iskusnik Damir Milinović, dok se u drugom polufinalu sastaju Hrvace i Vukovar.


Produžiti sezonu


– Moji igrači imaju karakter i sigurno nećemo ići s bijelom zastavom u Bjelovar, naprotiv, idemo pokušati izboriti prolazak jer tada iduću utakmicu igramo doma, a i onu finalnu, ukoliko pobijedimo u polufinalu. Znači, još dvije moguće utakmice doma pred ovakvom publikom koja nas je nosila ne samo u Kupu, već cijelu sezonu je za Grobničan fenomenalno.


Moram se zahvaliti i reći: svaka čast svim ljudima koji rade u klubu na čelu s predsjednikom Damirom Batarelom i izvršnim dopredsjednikom Danijelom Jurićem, zatim gospođi Branki, svima koji su uz ovaj klub sve ove mjesece, ali i koji su bili ranije. Znamo koliko smo željeli sve ovo i uspjeli smo ostvariti. Osjećaj je fenomenalan i nadam se da ćemo još malo produžiti sezonu – zaključio je Dušan Gruevski.


Kapetan Grobničana legendarni Stjepan Jukić nakon Kupa je najavio oproštaj, a kako su ga koljena izdala, izvjesno je da će preskočiti prvu utakmicu kvalifikacija, kao i još jedan iskusnik Marko Miculinić, koji je na Krku prije dva tjedna ozlijedio ligamente. No, kako je i sam Jukić naglasio, »imamo dovoljno mladih, neka oni igraju«, na Mavrincima se ne moraju brinuti tko će igrati. Ipak, Gruevski će do odlaska u Bjelovar izvidjeti zdravstvena stanja svih ozlijeđenih te pripremiti najbolji sastav za prvu prepreku.