Davor Mladina

Trener Rudeša nada se protiv Bijelih ponoviti izdanje u Kupu: “Znamo što nas čeka”

Davor Petrović

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Za dvoboj s Rijekom trener Rudeša ne može računati na Tomislava Srbljinovića zbog žutih kartona, a upitni su nastupi Jana Doležala i Erosa Grezde, koji imaju problema s manjim ozljedama



ZAGREB  Ogroman zaostatak za devetim mjestom, posljednjim koje nudi očuvanje statusa unutar SuperSport HNL-a, sugerirao je da će Rudeš zadnju četvrtinu prvenstva igrati za prestiž, a Davor Mladina to je potvrdio uoči subotnje utakmice protiv Rijeke u Kranjčevićevoj.


– Klupska politika je takva da se već od nedavne utakmice protiv Gorice pripremamo za sljedeću sezonu. Forsiramo mlađe igrače i stavljamo ih u fokus. Kroz nekoliko zadnjih utakmica uvijek imamo po tri-četiri mlađa igrača u početnoj postavi. Za sada mogu biti zadovoljan njihovim prezentacijama, a nadam da će momci tako i nastaviti. Eto, baš ti mladi igrači riješili su utakmicu protiv Gorice i sada je na njima da iskoriste prigode koje dobivaju – objašnjava Mladina.


Za dvoboj s Rijekom trener Rudeša ne može računati na Tomislava Srbljinovića zbog žutih kartona, a upitni su nastupi Jana Doležala i Erosa Grezde, koji imaju problema s manjim ozljedama. Mladina pak tvrdi da nije nemoguće da spomenuti dvojac bude u konkurenciji za utakmicu.




U svakom slučaju, Rudeš dočekuje Rijeku bez opterećenja koje nosi imperativ rezultata. Povrh toga, momčad je dobila dodatnu dozu samopouzdanja tijekom prvenstvene pauze zbog nastupa reprezentacije na turniru ACUD Cupa u Kairu. Naime, uknjižena je pobjeda na gostovanju kod Celja, lidera slovenskoga prvenstva (3:2).


– Dobro smo iskoristili ovo vrijeme i pronašli smo suparnika koji je po nekim karakteristikama sličan Rijeci. Momci su dobro reagirali, a također smo isprobali i dvije momčadi. Posebno nas veseli što su obje postigle golove. Možemo biti zadovoljni i pristupom i rezultatom na toj utakmici. Nadam se da to možemo ponoviti protiv Rijeke – kaže trener Rudeša.


Naravno, i njemu je jasno da subota donosi nešto veći izazov.


– Mi znamo što nas čeka protiv Rijeke jer smo puno puta igrali protiv tog suparnika. Evo, i nedavno u Kupu, gdje nam je presudio eurogol Nike Galešića. Bili smo dobri tijekom te utakmice i ja se nadam da sada možemo ponoviti isto izdanje i da ćemo biti na našem maksimumu – zaključio je Mladina.