Novi trener

Konačno je poznat Sopićev nasljednik na klupi Gorice, Črnko je kormilo gurnuo u ruke stručnjaku koji je vodio Ronalda

Portal Novi list

Dinko Jeličić/Foto HNK Gorica

Dinko Jeličić/Foto HNK Gorica

vi u klubu su napravili veliki posao pod vodstvom trenera Sopića i njegovog stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom Brkljačom i predsjednikom Črnkom, koji su također bili jako bitni u toj priči - istaknuo je trener Jeličić



RIJEKA Dinko Jeličić (49) novi je trener Gorice i nasljednik Željka Kopića na toj funkciji. Vodstvo Gorice potpisalo je ugovor do 2025. godine s trenerom koji je posljednji angažman imao na klupi Al Nassra.


– Iznimno mi je zadovoljstvo biti novi trener Gorice, koju vidim kao klub s jako dobro organiziranim sustavom, klub koji se prošle sezone izvukao iz vrlo teške situacije. Svi u klubu su napravili veliki posao pod vodstvom trenera Sopića i njegovog stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom Brkljačom i predsjednikom Črnkom, koji su također bili jako bitni u toj priči – istaknuo je trener Jeličić.


Trenersku karijeru započeo je s mlađim kategorijama Kustošije, dugi niz godina radio je i u nogometnoj školi u Španskom, zatim u Dinamu i Radniku iz Sesveta. Bio je i izbornik hrvatskih U-19 i U-20 reprezentacija kao i U-19 i olimpijske reprezentacije Kuvajta. Vodio još Foolad Yazd, Novigrad, nogometnu školu Deportivo Alavesa te je bio trener u Rudešu i Kustošiji, a posljednji angažman imao je u Al Nassru, gdje je bio na klupi juniorske, a zatim i seniorske momčadi.




– Svaku sljedeću utakmicu biti što bolji i ostvarivati što kvalitetniji rezultat. Cilj je stabilizirati se prije svega i izbjeći bilo kakve stresove tijekom sezone, ali postaviti i određenu ambiciju da ulovimo pozicije koje nose i nešto više od toga. Vrlo sam ambiciozan i siguran sam da je i ekipa, da znaju da imaju kvalitetu za taj iskorak – zaključio je Jeličić, koji će debi na klupi Gorice imati u subotu u gostima kod svog bivšeg kluba – Rudeša.