Borimir Perković

Trener Osijeka pun optimizma čeka gostovanje na Rujevici: “Imam dobru grupu igrača koja zna slušati”

Davor Petrović

Borimir Perković/Foto PIXSELL

Borimir Perković/Foto PIXSELL

Svi govore da smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove… To su činjenice, ali vidim da igračima to smeta, imaju volju i želju to promijeniti - kaže Borimir Perković



ZAGREB Uoči početka drugoga dijela sezone činilo se da Osijek ne može pasti niže od trećeg mjesta s obzirom na opipljivu bodovnu prednost na najbližu pratnju. Međutim, nešto više od dva mjeseca kasnije situacija se u potpunosti promijenila. Danas Osijek ima tek pet bodova više od osmoplasirane Lokomotive, što znači da bi ga poraz na sutrašnjem gostovanju kod Rijeke mogao gurnuti u velike probleme.


Zapravo, to nije baš točno. Naime, Osijek je u devet utakmica drugoga dijela prvenstva osvojio samo sedam bodova i već se neko vrijeme nalazi u velikim problemima. Osim toga, zadnju prvenstvenu pobjedu upisao je 29. siječnja, kada je u Gradskom vrtu gostovala Gorica (2:0).


Ceh za slabe rezultate platio je Rene Poms, kojeg je klupi zamijenio Borimir Perković, koji je u svom debitantskom nastupu osvojio bod na gostovanju kod Dinama (1:1), a zatim je u svom Gradskom vrtu uknjižio domaći poraz od Hajduka (0:2) i remi sa Šibenikom (0:0).


Dobra grupa




Usporedbe radi, Rijeka je u istom razdoblju osvojila 19 bodova i sada puše Osijeku za vrat. Baš kao i Varaždin, Istra 1961, Slaven Belupo, pa i Lokomotiva. Eventualni poraz na Rujevici dodatno bi produbio krizu Osijeka i ugrozio mu plasman u Europu, koji je donedavno djelovao sigurno. Toga je svjestan i Perković.


– Svi koji gledaju i komentiraju nogomet govore da smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove… To su činjenice, ali vidim da igračima to smeta, u smislu da imaju volju i želju to promijeniti i nadam se da će se to dogoditi već u sljedećoj utakmici. Optimizam temeljim na osnovi toga što nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći da imam dobru grupu igrača. Znaju slušati, imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati – tumači trener Osijeka.


Protekla dva tjedna, u kojima je prvenstvo mirovalo zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za EURO, bila su presudna za takav zaključak 55-godišnjeg stručnjaka. Zapravo, to razdoblje je iskorišteno za brušenje forme, odnosno pokušaj nadoknađivanja svega što je bilo loše odrađeno tijekom zimskih priprema.


Sve po planu


– Nadam se i vjerujem da nam je stanka dobro došla i da smo je dobro iskoristili. Imali smo jedanaest treninga i jednu pripremnu utakmicu, a četiri dana smo boravili u Mađarskoj. Odradili smo sve što smo željeli i planirali, sve u cilju pripreme utakmice protiv Rijeke – dodaje Perković, koji za sraz s Rijekom može računati na povratnika Josipa Špoljarića.


Naravno, i osječkom šefu struke je jasno da nada i vjera nisu dovoljne za povratak u formu iz prvoga dijela sezone. Povrh toga, svjestan je da ide na noge suparniku čija je priča ove sezone išla obrnutim smjerom.


– Ne treba kriti da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je dovela novog trenera i puno novih igrača. Zatim, prvi su po osvojenim bodovima u ovoj godini. To ne mora ništa značiti jer, kao što nas čeka težak i zahtjevan ispit, isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri – zaključio je Perković.