Fausto Budicin

Trener Orijenta uoči novog gostovanja kod lidera Prve NL: “Ponoviti dobre stvari otprije desetak dana…”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Očekujem tvrdu utakmicu gdje ćemo se pokušati nadigravati s domaćinom i u kojoj ćemo pokušati biti bolji u onim stvarima u kojima smo trebali biti bolji prije desetak dana u međusobnoj utakmici - govori Fausto Budicin



RIJEKA Nogometaši Orijenta danas od 16 sati (MaxSport) drugim gostovanjem kod Rudeša u razmaku od desetak dana otvaraju treći krug natjecanja u SuperSport Prvoj NL. Trener Fausto Budicin u ovom ogledu ne može računati na Edina Fatića (atroskopija koljena) i Enija Travagliju (ozljeda mišića), a zajedno sa svojim igračima bogatiji je za brojna saznanja o drugoligaškom lideru koji je nedavno minimalno svladao Krimejčane (1:0) u relativno ravnopravnoj utakmici.


– Napravili smo analizu te utakmice koja je bila u egalu. Nažalost, nismo bili konkretni u zadnjoj trećini. Moramo to nekako promijeniti ako želimo do pozitivnog rezultata. Znamo kvalitete Rudeše, oni su prvi na ljestvici, na domaćem terenu su u cijeloj sezoni upisali dva remija, a u svim ostalim susretima su pobjeđivali. Oni imaju imperativ pobjede, a mi imperativ osvajanja bodova. Očekujem tvrdu utakmicu gdje ćemo se pokušati nadigravati s domaćinom i u kojoj ćemo pokušati biti bolji u onim stvarima u kojima smo trebali biti bolji prije desetak dana u međusobnoj utakmici – govori Fausto Budicin, trener Crvenih, koji su prije sedam dana odigrali 0:0 protiv drugoplasiranog Vukovara, ali pritom odigrali solidnih drugih 45 minuta.


– Rudeš i Vukovar su ekipe koje odskaču kvalitetom u našem rangu. Raspored je takav da u razmaku od 15 dana igramo tri utakmice protiv najboljih ekipa u ligi. To shvaćamo kao izazov. Razmišljamo pozitivno, odnosno da odigramo dobru utakmicu. Ako ponovimo dobre stvari iz drugog poluvremena protiv Vukovara, onda se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu – rekao je Budicin.