Prva NL

Trener Orijenta nakon remija u Dugopolju na otvaranju proljeća: “Važno je sakupljati bodove”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto A. KRIŽANEC

Fausto Budicin/Foto A. KRIŽANEC

Kada povedeš u ovakvoj utakmici, nadaš se pobjedi, ali treba biti realan i reći da je remi realan rezultat - rekao je trener Fausto Budicin



RIJEKA   Nogometaši Orijenta vratili su se s bodom iz Dugopolja gdje su zaostalom utakmicom otvorili proljetni dio prvoligaške sezone.


– Znali smo da će biti težak teren, ali nismo očekivali da će biti tako težak – remizira dalmatinski bod trener Orijenta Fausto Budicin. – S obzirom na to, nismo uspjeli napraviti neke stvari koje smo planirali. Prvenstveno mislim na brzu tranziciju i da izvučemo stopere iz njihove zone gdje smo mislili napasti prostore iza njihovih leđa. Nismo uspjeli u tome, bili smo primorani igrati jednostavno, odnosno preskakati sredinu terena jer se nije moglo igrati. U tim uvjetima su se oni malo bolje snašli. Fizički su dosta jaka ekipa, koja igra na duel igru i duge lopte. U prvom poluvremenu imali su terensku inicijativu i prekide. Mi smo s druge strane dosta dobro kontrolirali te situacije. Nedostajao nam je malo mirniji pas za izlazak.


Nastavak je donio nešto drugačije okolnosti za igru i bolje izdanje Crvenih.




– Dio travnjaka je bio zaleđen i grbav, a drugi dio samo grbav – nastavio je Budicin. – Drugo poluvrijeme smo igrali na boljoj polovini i mogli spustiti loptu na zemlju te smo bili malo aktivniji prema naprijed. Nije bilo previše šansi. Zabili smo gol iz prekida, nažalost nismo izdržali barem pet minuta bez primljenog gola. Mali pad koncentracije doveo je do toga da smo iz kaznenog udarca primili gol. To je bila relativno laka situacija za braniti se, sve se izrodilo iz auta za njih. Malo smo zakasnili u duel u gužvi i skrivili penal koji se mogao izbjeći. Kada povedeš u ovakvoj utakmici, nadaš se pobjedi, ali treba biti realan i reći da je remi realan rezultat.


Ovaj bod se s obzirom na sve to može shvatiti kao određeno ohrabrenje uoči nastavka drugog dijela sezone.


– Dugopolje je dobra ekipa, fizički su na visokoj razini, imaju igrače koji dominiraju u duel igri i pogotovo su opasni kada igraju doma. Nikome u Dugopolju neće biti lako, a mi moramo sakupljati bodove iz utakmice u utakmicu – rekao je trener Orijenta.


Krimejčani u subotu na svojem travnjaku dočekuju Croatiju iz Zmijavaca. U konkurenciju se vraćaju Črnko (kartoni) i vjerojatno Zrilić (viroza). Osim toga, Baboucarr bi trebao biti registriran.