Fausto Budicin

Trener Orijenta nakon prvog prvenstvenog poraza u posljednja dva mjesta: “Za razliku od Vinkovčana nismo bili učinkoviti”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Šteta zbog prekida niza, tim više što smo dobro igrali. Možda smo na kraju bili malo preotvoreni, ali željeli smo tri boda - rekao je Budicin



RIJEKA – Nogometaši Orijenta nakon gotovo dva mjeseca i šest prvenstvenih kola osjetili su gorčinu prvenstvenog poraza. Cibalija je profitirala u meču dvaju suparnika otvorenog garda i sačuvala treće mjesto upravo pred nadirućim sastavom s Krimeje.


– Diktirali smo utakmicu, imali više šansi, ali dozvolili domaćinu, koji je jako kvalitetan, tri, četiri situacije. Oni su bili maksimalno učinkoviti, a mi nismo. I to je razlog poraza – kazivao je nakon utakmice Fausto Budicin, trener Orijenta.


– Prvo poluvrijeme smo bili bolji, ni iz čega smo primili gol. U nastavku smo nastavili igrati i vrlo brzo izjednačili. U tim trenucima imao sam osjećaj da ćemo zabiti drugi gol. Malo nas je poremetila jedna sumnjiva situacija kod drugog gola na vrhu šesnaesterca. Jedino što na utakmici nije bilo dobro bila je naša reakcija nakon drugog primljenog gola. Malo smo izgubili koncentraciju u fazi obrane i dozvolili domaćinu da nam iz centaršuta zabije treći gol. Nakon toga bilo je premalo vremena za povratak u utakmicu – nastavio je Budicin, koji će vrlo brzo arhivirati ovaj poraz, unatoč tome što je stigao na isteku sjajne proljetne serije rezultata.




– Šteta zbog prekida niza, tim više što smo dobro igrali. Možda smo na kraju bili malo preotvoreni, ali željeli smo tri boda. Nismo uspjeli u tome. Idemo dalje – rekao je trener Krimejčana.