Slobodan Grubor

Trener Orijenta nakon boda u Vinkovcima: “Nismo ostvarili ono što smo željeli”

Ivan Volarić

Slobodan Grubor/Foto V. KARUZA

Slobodan Grubor/Foto V. KARUZA

Moramo se skupiti, vjerujem da će nam se kroz tjedan vratiti još neki ozlijeđeni igrači i da ćemo u idućoj utakmici biti OK - rekao je trener Orijenta



RIJEKA  Nogometaši Orijenta osvojili su bod u Vinkovcima nakon što su odigrali utakmicu s dva lica. U prvom poluvremenu su pružili vrlo skromnu predstavu, a u nastavku svojom izvedbom naslutili da ipak mogu u završnici prvenstva izboriti toliko željeni ostanak u ligi.


– Prema prikazanom na terenu rezultat je u konačnici sigurno realan, međutim nikako ne možemo biti zadovoljni s prvim poluvremenom – govori Slobodan Grubor, trener Orijenta. – Nismo ušli u utakmicu onako kako smo se dogovorili. To je bio naš najveći problem. Primili smo gol i onda morali ići na glavu. Imali smo problema s ozlijeđenim igračima. Pokušali smo igrati s dva krilna napadača i to nije baš funkcioniralo. Međutim, u nastavku, kada smo ubacili kvalitetu više, kada smo okrenuli sistem, onda je to bila sasvim druga priča. Bili smo puno agilniji prema naprijed, imali smo igrača više prema naprijed i postigli pogodak. Međutim, nismo u konačnici ostvarili ono što smo željeli. Ništa, moramo se skupiti, vjerujem da će nam se kroz tjedan vratiti još neki ozlijeđeni igrači i da ćemo u idućoj utakmici biti OK.


Osim povratka Monjca nakon duge stanke, raduje sigurno i povratak golom Črnka kojega dugo nije bilo u pravom izdanju.




– To je kvaliteta više, a to onda odmah donosi svoje na terenu. To su igrači, a ne samo oni, koji moraju preuzeti više odgovornosti i dati još više energije i emocija. To smo tražili od prve sekunde, ali nismo dobili. U nastavku je bila druga priča, gubili smo 1:0 i nije bilo druge nego krenuti prema naprijed – nastavio je Grubor.


U subotu (14.50 sati) na Krimeju dolazi Croatija iz Zmijavaca. Budući da je na raspolaganju sve manje bodova ova utakmica poprima kvalifikacijski značaj u borbi za ostanak.


– Tako je! Nadam se da će nam se vratiti ozlijeđeni igrači i da ćemo biti jači u zadnjoj trećini. Fall i Gajzler su dva igrača koja su nam sigurno nedostajali – zaključio je trener Orijenta.