Dobra vijest

Trener Orijenta na Šubićevcu je dobio veliko pojačanje: “Kroz utakmice ću se dizati u formi”

Ivan Volarić

Dominik Mulac/Foto V. KARUZA

Dominik Mulac/Foto V. KARUZA

Zdravstveno sam OK, ali kondicijski nisam još na pravoj razini - rekao je Dominik Mulac



RIJEKA  Ne kaže se uzalud da u svakoj lošoj ima i poneka dobra vijest. Orijentov poraz na Šubićevcu, drugi proljetni, donio je povratak na teren Dominika Mulca, braniča i defanzivnog veznjaka, godinama već jednog od vodećih klupskih strijelaca. »Muki« je tijekom zimskih priprema ozlijedio koljeno, a trener Slobodan Grubor uveo ga je u igru u nastavku susreta u Šibeniku i dobio značajno pojačanje za završnicu sezone.


– Zdravstveno sam OK, ali kondicijski nisam još na pravoj razini. Ipak nije isto trenirati ili igrati utakmice. Vjerujem da ću se dizati u formi kroz utakmice – govori 25-godišnjak ponikao u omladinskom pogonu Rijeke i osvrnuo se na poraz u Šibeniku.


– Sigurno da nismo zadovoljni rezultatom, iako smo u nastavku pokazali da možemo igrati s njma. U prvom poluvremenu su naši domaćini bili dominantni i tu dominaciju okrunili su pogotkom. Doduše, ne nakon neke osobite igre, već jednog individualnog poteza kvalitetnog pojedinca. U nastavku smo se dignuli, tražili smo pogodak i gol izjednačenja, ali nije išlo. Kada sve zbrojimo, imamo se na što nadograditi, ne krećemo od nule, vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje. Šibenik je, s druge strane, pokazao zašto se bori za naslov prvaka i viši rang – nadovezao se Mulac.




Orijent je solidno otvorio proljeće, marljivo skupljao bodove, ali pomak na ljestvici nije ostvaren. Već iduće kolo Crveni mogu zasjesti i na dno Prve NL…


– Počeli smo na proljeće mi, ali i naši izravni konkurenti, skupljati bodove. Tome se nismo nadali. Kada prođe nadolazeći susret sa Zrinskim, igramo protiv izravnih konkurenata iz donje polovine ljestvice. Tu trebamo pokazati da smo zaslužili viši plasman od aktualnog. To, naravno, ne znači da ćemo se unaprijed predati protiv Zrinskog. Uostalom, dobili smo ih ove sezone, i to na njihovom travnjaku. Idemo na pobjedu. Moramo skupljati bodove. Njima trebaju bodovi za prvaka, a nama za bijeg s dna ljestvice. Već smo pokazali da ih možemo pobijediti. Ne vidim zašto ih ne bismo dobili na Krimeji pred našim navijačima – rekao je Mulac