Damir Milinović

Trener Orijenta 1919 prezadovoljan nakon pobjede u Zaprešiću: “Igrači su me oduševili, skidam im kapu”

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Najdraže od svega mi je što je njihov trener Tomo Ivković čestitao i rekao: »Ovako nas nitko nije razbio!« To je meni i igračima najveće zadovoljstvo - kaže Milinović



RIJEKA Damir Milinović ostvario je prvu pobjedu u trećem pokušaju na kormilu drugoligaša s Krimeje. I to ne bilo kakvu!


Orijent 1919 je na gostovanju kod donedavnog prvoligaša Intera, u ranoj fazi utakmice ostao s igračem manje, a onda i primio pogodak. Sve je slutilo na treći uzastopni poraz. A onda se u nastavku na zaprešićkom terenu ukazala prošlosezonska momčad Orijenta 1919. Karakterna, primorski inatljiva i željna – pobjeda. Vedran Gerc i Loren Maružin svojim golovima okrunili su veliki prokret »crvenih« za prvu pobjedu ove sezone nakon koje se na Krimeji lakše diše.


Loš dan


– Neću pretjerati ako kažem da je utakmica u svakom pogledu bila prvoligaška. Ušli smo vrhunski u utakmicu, od prve minute smo bili bolji, a onda nas nesmotrenost mladog Flege stajala igrača manje na terenu. Prvi put je tražio penal koji je možda i postojao, a onda mu je sviran prekršaj koji po meni nije bio.




Dobio je dva žuta, Inter ubrzo poveo, no vidio sam po igračima i njihovim reakcijama da imamo šanse, imao sam osjećaj da će završiti dobro. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv dobrog protivnika. Najdraže od svega mi je što je njihov trener Tomo Ivković došao, čestitao i rekao: »Ovako nas nitko nije razbio!«


To je meni i igračima najveće zadovoljstvo. Otkada sam došao, rekao sam da vjerujem u ovu mladost, ali i iskusnog Gerca koji je odradio vrhunsku utakmicu – govorio je nakon utakmice zadovoljni trener Damir Milinović, kojega najviše nakon dvaju poraza može veseliti reakcija momčadi. Čini se da se u svlačionici Orijenta ponovo probudio onaj snažni momčadski duh i velika želja za uspjesima.


– Puno sam pričao s igračima nakon poraza od Međimurja i uvjeravao ih da je to bio loš dan. Ova utakmica je potvrdila još nešto. Trenirali smo cijelo vrijeme u 19 sati, a protiv Čakovčana igrali od 16.30 sati. Ipak je to temperaturni šok za tijelo.


To su sve mladi igrači koji trebaju podršku, tražio sam kroz trening od njih da idu okomito na gol. Sada su svi naši napadači išli okomito i stvarali šanse. Nisam se htio zatvoriti i odustati od naše napadačke filozofije. Tako će biti i nadalje. Bitno je da igrači vjeruju u sebe, da budu jedan za drugoga kada ne ide. Zajedništvo je jako bitno. Bit će oscilacija u igri, ovoga puta igrači su me oduševili i skidam im kapu – dodao je Milinović kadar koji je proširen s dva imena u veznom redu.


Prava momčad


Još tijekom prošloga tjedna na Krimeju se vratio veznjak Ed Kevin Kokorović, a dogovorena je i posudba darovitog veznjaka Gojka Gadžea (20) iz Gorice.


– Drago mi je što se Kokorović vratio, trenira s nama i putuje bez obzira na to što nije imao pravo nastupa. Drago mi je zbog toga jer to pokazuje da smo prava momčad. Gadže je u dolasku. Proširit ćemo kadar, a kada se uigramo, za 10-15 dana sigurno će ova ekipa dati još više.


Rekao sam dečkima da znam da su nakon kvalifikacija za Prvu HNL bili jako istrošeni u emotivnom smislu, ali moraju pronaći novi izvor energije, novo zadovoljstvo u treningu i utakmicama. Poslušali su me i stvarno uživali u utakmici protiv Intera. Veseli me što sam dobio pravu, karakternu ekipu i što smo u igri dobili okomitost prema golu – rekao je Milinović.


Povratak gledatelja

Nogometaši Orijenta 1919 dočekat će u nedjelju Kustošiju (16.30 sati) pred djelomično ispunjenim tribinama stadiona na Krimeji. U pretprodaju je pušteno 350 ulaznica, odnosno trećina kapaciteta stadiona, sukladno epidemiološkim mjerama i propisima HNS-a.
– Ako ponovimo igru iz Zaprešića, možemo očekivati dobar rezultat – poručio je Milinović.