Fausto Budicin

Trener Orijenta 1919 ima slatke brige: Dečki su se me stavili u nezgodnu situaciju…

Ivan Volarić

Fausto Budicin/D. ŠKOMRLJ

Fausto Budicin/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Minimalnom pobjedom u generalki protiv ljubljanskog prvoligaša Brava nogometaši Orijenta 1919 zaključili su pripreme za proljetni dio drugoligaške sezone. Tijekom ovog radnog tjedna sve aktivnosti prve momčadi »crvenih« bit će usmjerene prema subotnjem gostovanju kod druge momčadi Dinama i želji da se uspješno otvori drugi dio sezone nakon što su Krimejčani jesensku polusezonu zaključili na iznenađujućem drugom mjestu.


– Utakmica je bila OK – govorio je Fausto Budicin, trener Orijenta 1919, nakon minimalne pobjede nad slovenskim prvoligašem. – U prvom poluvremenu nije bilo puno šansi, bilo je dosta taktički disciplinirano s obje strane. Teren nije baš išao u prilog nogometu tako da je bilo teško igrati kontinuirani napad bez pogrešaka. Iskoristili smo jedan prekid za pogodak. Do zadnjih 15 minuta suparniku, koji je ipak prvoligaš, nismo dozvolili šansu. Na kraju smo ostvarili dobar rezultat. Brine jedini što se neke igrači, poput Maružina, žale na ozljede. Danas ćemo biti pametniji po tom pitanju.


Kakva saznanja su donijele zimske pripreme?


– Odradili smo većinu onoga što smo planirali. Ovaj zadnji tjedan iskoristit ćemo kako bismo se adekvatno pripremili na Dinamo II. Nadam se da ćemo biti spremni za prvo kolo nastavka prvenstva.


Momčad je doživjela minimalne promjene. Stigla su neka nova imena?




– Prije svega atmosfera u ekipi je dobra, dečki su dobro radili i stavili me u nezgodnu situaciju kada je u pitanju izbor najbolje jedanaestorke. U odnosu na jesenski dio sezone pojačali smo konkurenciju, izbor je veći. Nadam se da će dečki nastaviti ovako trenirati i da ću i nadalje biti u problemima kada budem morao birati početnu jedanaestorku.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU