Propustili sjajne prilike

Trener Opatije nezadovoljan bodom u Solinu: “Imali smo stvarno velike šanse, lopta jednostavno nije htjela u gol”

Ivan Volarić

BOD NIJE LOŠ, ALI... – Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

BOD NIJE LOŠ, ALI... – Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

U gostima je uvijek najbitnije ne izgubiti. Protiv Rudeša nas očekuje utakmica na nož, ali svaka naša utakmica je takva - kaže Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije drugi su se put u razmaku od 15 dana vratili s gostovanja u Dalmaciji s jednim bodom u džepu. Za razliku od utakmice na Poljudu u kojoj su prosuli dva boda u samoj završnici utakmice, solinsko gostovanje donijelo je nešto drugačiji scenarij na putu do remija.


Momčad trenera Zorana Bogolina morala je stizati prednost Solinjana, u čemu je i uspjela, a u završnici utakmice »crno-bijeli« propustili su nekoliko sjajnih prilika za drugi, pobjednički pogodak.


– Išli smo u Solin po bod, a potajno smo se nadali da možemo osvojiti sva tri. U gostima je uvijek najvažnije ne izgubiti. Međutim, kako se utakmica odvijala, na kraju stvarno možemo biti nezadovoljni bodom. Definitivno! Primili smo nesmotreno gol iz kornera. Udarac je bio jak, bura je napravila svoje, a loptu je na prvoj vratnici dodirnuo Bilobrk taman koliko je trebalo da prevari Ivešu.




Nakon toga smo imali tri lijepe prilike. Pejanović, Baltazar i Glavaš to moraju zabiti. Poslije je Glavaš iz slobodnjaka pogodio vratnicu. U nastavku smo igrali niz buru, napravili smo pritisak, ali nam protok lopte nije bio tako tečan kao u prvome poluvremenu. Zabili smo izjednačujući gol, nakon čega smo igrali potpuno otvoreno. I oni su krenuli po gol. Teško je igrati »čovjek na čovjeka« u obrani gotovo cijelu utakmicu, preuzeli smo veliki rizik, što nam se moglo isplatiti da smo iskoristili još poneku šansu. Imali smo stvarno velike šanse, lopta jednostavno nije htjela u gol… – govorio je Bogolin, koji se može tješiti s činjenicom koja u ovakvim situacijama uvijek ohrabruje, a to je da njegova momčad stvara šanse pa postoji realna pretpostavka da će prije ili kasnije – procuriti.


Opatijci mogu žaliti što nisu iskoristili kiks Hrvatskog dragovoljca, no uvertira proljetnog dijela sezone pokazala je da će biti još iznenađenja.


– Za mene je veće iznenađenje pobjeda Dugopolja na Krimeji, nego remi Hrvatskog dragovoljca i Junaka. Liga je izjednačena… Bit će još neočekivanih ishoda!


U subotu na Kantridu dolazi Rudeš, koji je nakon dugo vremena doživio poraz i to u gradskom derbiju od Kustošije.


– Očekuje nas utakmica na nož, ali svaka naša utakmica je takva. Svi se protiv nas bacaju na glavu. I u Solinu je bilo tako. Osim toga, teren je kao naš u Opatiji, neravan i uzak. Teško je tamo razviti neku osobitu igru. Neće se nitko tamo naosvajati bodova. Gledano iz tog kuta, bod uopće nije tako loš. Ništa, idemo dalje našim putem, nema predaje – poručio je Bogolin.