Povratak pobjedama

Trener Opatije nakon gostujuće pobjede: “Počeli smo konačno šutirati izvana, moramo se ponašati kao radna momčad”

Ivan Volarić

PROCURILO U NAPADU - Zoran Bogolin/Foto S. DRECHSLER

PROCURILO U NAPADU - Zoran Bogolin/Foto S. DRECHSLER

Nismo dobro krenuli, kada je Jukičić pogodio njihovog igrača, a lopta se odbila u našu mrežu, pomislio sam da je u pitanju - skrivena kamera. Komedija! Međutim, nakon toga smo dobro reagirali, iako je bilo teško igrati. Trava je dosta visoka, teren mokar... - kaže Zoran Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije u Zmijavcima su se vratili pobjedama i konačno naplatili više nego pristojne igre u posljednje vrijeme. Opatijci su nakon domaće pobjede nad Junakom nanizali čak četiri remija u pet utakmica i u ta četiri remija postigli tek jedan pogodak. Pritom uopće nisu loše izgledali, štoviše po igri i šansama zaslužili su dobiti barem dvije od te četiri utakmice. Sav taj trud i dobre igre konačno su stigle na naplatu u Zmijavcima. »Crno-bijeli« su pritom uzvratili Croatiji za jesenski poraz na Kantridi.


– Nismo dobro krenuli, kada je Jukičić pogodio njihovog igrača, a lopta se odbila u našu mrežu, pomislio sam da je u pitanju – skrivena kamera. Komedija! Međutim, nakon toga smo dobro reagirali, iako je bilo teško igrati. Trava je dosta visoka, teren mokar… Ali, bilo je dobro. Počeli smo konačno šutirati izvana. Stalno mislimo da ćemo se ušetati u gol s loptom, pa nismo mi Manchester City ili Barcelona. Mi smo radna momčad i moramo se tako i ponašati. Šutnuli smo dvaput izvana i zabili dva gola, a to je ono što nam je nedostajalo. Zadovoljan sam jer smo nastavili s dobrim igrama, a ovoga puta nas je i rezultat pomazio. Ništa, idemo dalje raditi i pošteno odraditi sezonu do kraja – govori Zoran Bogolin, trener Opatije i u Zmijavcima povratnik na klupi u ulozi predstavnika kluba nakon odrađene kazne.


Da su Opatijci u ovom »crnom nizu remija« ostvarili dvije, tri pobjede, sada bi bili u utrci za naslov. Vodeći Hrvatski dragovoljac ima sedam bodova više…




– Ove sezone smo ukupno imali osam remija, a po igri i šansama bili smo bliže pobjedi u barem sedam od tih osam utakmica. To je 14 bodova više na našem kontu. Analizirali smo sve te utakmice i stvarno smo trebali dobiti Međimurje, Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Kustošiju… Protiv Hajduka II smo vodili 2:0 pet minuta prije kraja. Ponavljam stalno, a i dalje stojim iza toga – odigrali smo samo dva-tri loša poluvremena. Protiv Cibalije, na Krimeji i u Zaprešiću, gdje smo ostali s igračem manje. Liga je vrlo zahtjevna i u svakoj utakmici moraš biti sto posto. Čim malo digneš glavu, dobiješ po nosu – rekao je Bogolin.