Dinko Jeličić

Trener nogometnog hita iz Velike Gorice: “Pred nama je možda i teža utakmica od one protiv Dinama”

Davor Petrović

Dinko Jeličić/Foto PIXSELL

Dinko Jeličić/Foto PIXSELL

Sopa je svugdje ostavio određeni trag i ja mu želim svu sreću. Osim na ovoj utakmici - rekao je Jeličić



VELIKA GORICA  Prema riječima Dinka Jeličića, Gorica je arhivirala pobjedu nad Dinamom i potpuno je fokusirana na današnje gostovanje kod Rijeke.


– Moramo ostati stabilno na zemlji i usredotočiti se na ono što nas čeka. Pred nama je možda i teža utakmica od one protiv Dinama, a nakon toga vrlo brzo dolazi Kup, pa dvoboj s Osijekom. Nemamo nekog vremena za slavlje, a atmosfera u svlačionici je na najvišoj mogućoj razini. Sve to nam je dodatni vjetar u leđa i pokušat ćemo napraviti sve da i na Rujevici dođemo do nekog boda – kaže trener Gorice.


Kada je riječ o igračkom kadru, Jeličić na raspolaganju nema samo Valentina Majstorovića, koji i dalje ima manjih problema s ozljedom.




– Uspijemo li popraviti neke detalje koji protiv Dinama nisu bili dobri, uz koncept igre koji pokušavamo provesti, na Rujevici možemo doći do pozitivnog rezultata. Kada se igra protiv tako kvalitetnog suparnika, potrebna je i određene prilagodba jer mi još nismo na razini da o tome ne moramo razmišljati. Pokušavamo napraviti određeni balans, ali i pokušati napraviti sve da u određenim fazama dođemo do izražaja – rezonira Jeličić.


Dodatnu dimenziju ovoj utakmici daje povezanost Željka Sopića s Goricom.


– Sa njim se znam dugi niz godina i usuđujem se reći da smo prijatelji. Dakle, to nije samo poznanstvo. Ja o Sopi, kao osobi, imam jako visoko mišljenje, a ono što je napravio u Gorici je nešto ogromno. Možda su ljudi to tek sada počeli prepoznavati jer je sada sve medijski interesantnije. Poznajem ga dugi niz godina i uopće nisam iznenađen rezultatima koje postiže. Sopa je svugdje ostavio određeni trag i ja mu želim svu sreću. Osim na ovoj utakmici – objašnjava pedesetogodišnji stručnjak.


Tijekom tjedna Velikogoričani su se pripremali na brzi teren Rujevice, a pri tome su im, kako kaže Jeličić, pomogli kišni dani.


– Pokušavali smo simulirati ono što nas tamo čeka. Velike pluseve za Rijeku predstavljaju brzi teren i trener koji jako dobro poznaje našu momčad. Osim toga, njima je dodatni poticaj i fenomenalni ambijent na Rujevici protiv svakog protivnika. Naša momčad ima vrlo pristojnu razinu fizičke spreme, a tu velike zasluge idu Sopi i njegovom stručnom stožeru koji je odradio pripreme – tvrdi Jeličić, dodajući da je to bitno jer Rijeka ima energetski moćnu momčad.


Prema njegovom mišljenju, Gorica ima ogromne rezerve.


– To je ono što me najviše veseli. Mislim da imamo puno mogućnosti za nadogradnju. Dosta analiziramo naše utakmice skupno i individualno, pokušavajući usmjeriti igrače i kroz taj segment – zaključuje Jeličić.