Zoran Bogolin

Trener nogometaša Opatije nakon remija podvučenog crnim: “Dečki su ogorčeni, ali idemo dalje u borbu”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/M. LEVAK

Zoran Bogolin/M. LEVAK

Žao mi je jer dečki su dali sve od sebe, imali smo sve u svojim rukama, a onda se dogodilo crnilo... - rekao je Bogolin



RIJEKA  Trener Opatijaca Zoran Bogolin nije dočekao kraj utakmice na klupi u Ždralovima. Sudac Ivan Vučković pokazao mu je put na tribine nakon što je u 95. minuti odlučio isključiti braniča Marshalla, smatrajući da je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Mladost je s bijele točke stigla do izjednačujućeg pogotka. Snimka te situacije, koja je ubrzo procurila u javnost, pokazala je da su Bogolinovi povici na suca i suđenje bili – opravdani. Marshallova ruka bila je uz tijelo, a od lakta na dolje savinuta iza leđa. Dakle, ruka je u ovom slučaju bila sastavni dio tijela i sve to dovodi u pitanje Vučkovićevu odluku koja je direktno utjecala na rezultat, a osim toga izbacila pouzdanog braniča iz nadolazeće utakmice protiv Trnja.


– Nisam želio nakon utakmice dati izjavu za TV jer bih vjerojatno u tom trenutku rekao svašta… Njihov snimatelj je odmah nakon utakmice rekao da penal nije bio, a to je pokazala i kasnija snimka – govorio je trener Opatije nakon traumatičnog remija koji je stigao nakon četiriju uzastopnih proljetnih pobjeda njegove momčadi. – Utakmica je bila prava rovovska bitka u blatu, nismo ni mi, a ni oni imali prilika. Međutim, kontrolirali smo cijelo vrijeme situaciju, zabili vodeći gol, a onda se dogodilo to što se dogodilo.


Bod iz Ždralova nije loš uzme li se u obzir činjenica da je to jedan od najnegostoljubivijih terena u ligi.




– Ako imaju stalno takvo suđenje, onda sigurno neće nitko do kraja sezone uzeti bodove iz Ždralova! Pustimo sada kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi vremena. Skakali su po nama cijelu utakmicu, a nije nam suđen pošten prekršaj. Teško je bilo igrati u takvim okolnostima. Žao mi je jer dečki su dali sve od sebe, imali smo sve u svojim rukama, a onda se dogodilo crnilo…


Opatijci su u jako dobroj formi ovoga proljeća, valjda ih ovaj remi neće izbaciti iz takta.


– Zašto bi nas to poremetilo? Mi smo išli pobijediti i mi bismo pobijedili da su nam dozvolili. Idemo dalje, sljedeća utakmica je Trnje na Kantridi. Dečki su ogorčeni, to je prirodno, sportski. Međutim, bitno je da zadržimo ovaj tonus u koji smo ušli ovoga proljeća. Rekao sam igračima da više ne razmišljalju o tome. Idemo dalje! Lakši raspored je pred nama? Nema laganih protivnika i utakmica. Ako nisi 200 posto unutra, imat ćeš problema protiv svakoga. Čeka nas borba za do zadnje kapi krvi.


Treba reći i da u opatijskom sastavu nije bilo Kašikovića i Ajayija, dva igrača koja je teško nadomjestiti u igri prema naprijed.


– Koga nema, bez njega se mora. Tko god je istrčao u Ždralovima, nemam mu se što zamjeriti – poručio je Bogolin.