Druga NL

Trener nogometaša Krka uoči prvog sudara na Kantridi: “Dugo Selo je favorit, ali dosta toga će se nas pitati”

Ivan Volarić

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Uz entuzijazam unutar svlačionice i kako dečki rade imamo preduvjet da bi se napravilo nešto dobro u prvenstvu - rekao je Tkalčević



RIJEKA Nogometaši Krka vraćaju se na mjesto sreće. Sredinom lipnja pobjedom nad Zagorcem iz Krapine na Kantridi su osigurali plasman u SuperSport Drugu NL, a danas će od 17.30 sati na travnjaku podno legendarnih stijena na otvaranju prvenstva dočekati Dugo Selo.


– Prije svega, moramo zahvaliti Rijeka sportu i gradu Rijeci te gradonačelniku Filipoviću što su nam omogućili da igramo na Kantridi dok ne dovršimo radove na našem stadionu. Međutim, ne želimo biti beskućnici. Nadamo se da ćemo se što prije vratiti na Krk i pred svojim navijačima igrati Drugu NL. Nismo mi NK Kantrida, već NK Krk – govori Igor Tkalčević, trener krčkog drugoligaša, koji je još uvijek u fazi slaganja momčadi.


– Ciljano se išlo na jednog iskusnog veznog igrača nakon Lucićevog odlaska. Uspjeli smo nagovoriti Sanina Muminovića na povratak i on nam je trenutno najveće pojačanje. Doveli smo i igrače koji su već dvije, tri sezone u seniorskom nogometu, poput Jurice, Burula, Kosića, Milinovića i Matulje. Vratio se Marko Jelić. Sad imam dobru širinu kadra. Što se prije upoznamo, bit ćemo kvalitetniji i bolji.




Glavni cilj trebao bi biti ostanak u ligi, a put do toga bit će znatno lakši ako se sezona otvori pozitivnim rezultatom.


– Mi još nismo svjesni koliko smo jaki ili slabi u odnosu na konkurenciju, a znam da nikome ne cvjetaju ruže. Uz entuzijazam unutar svlačionice i kako dečki rade imamo preduvjet da bi se napravilo nešto dobro u prvenstvu. Dugo Selo? Oni su favoriti, no travnjak je taj koji donosi konačne odgovore. Zadržali su momčad koja je završila prvenstvo u gornjem dijelu ljestvice. Vole se nadigravati. Međutim, dosta toga će se pitati nas – rekao je Tkalčević.